Няколко автобуса с хора заминаха на Бузлуджа

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2019 08:02

Няколко автобуса с хора заминаха на Бузлуджа

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #29/158, 2-8 август 2019 г.

Свързани публикации

Общо 42 човека от Тополовградска община посетиха националния празник на БСП на 27 юли на връх Бузлуджа. Сред тях имаше хора от града и от някои от селата на общината – Синапово, Княжево, Каменна река, Хлябово.
Не всички са били членове или симпатизанти на БСП. Сред тях, според Кера Спирова – председател на БСП в Тополовград, е имало и такива, които са отишли от любопитство и желание да видят на живо какво точно се случва на тази историческа за социалистите поляна.
Ето мнението на три жени от тях, които за първи път са се качили на Бузлуджа. По тяхно желание ще споменем само инициалите им – Д.Р., Н.Р. и Г. Ч. Те казаха, че в началото им е било интересно, макар и като екскурзия, но са останали силно впечатлени от атмосферата и духа на събралите са там над 40 хиляди души от цяла България. Особено неприятно впечатление им е направило състоянието на Дома паметник на БСП на самия връх.
Въпреки дългото и уморително пътуване до там и обратно, са останали доволни от видяното и преживяното и, ако имат възможност, може пак да отидат там за в бъдеще. Не се е минало и без забавен инцидент, като за кратко забравили и един от пътуващите на една бензиностанция. Това отначало предизвикало напрежение, но след това е станало повод за много смях и веселие на връщане към Тополовград.

От Симеоновград

отпътува автобус с хора за връх Бузлуджа на 27 юли. Те бяха водени от Никола Георгиев, лидер на местната организация. От 56-те пътуващи само 6 бяха симпатизанти, а останалите – членове на червената партия.

За събора на партията от Свиленград и Любимец замина един автобус и няколко леки коли. Социалистите бяха водени от зам.-председателя на общинската организация на Свиленград – Стамо Стамов. Лидерът, Георги Илиев, който е член на Националния съвет на партията, бе на заседание в Габрово и от там отиде направо на върха. На Бузлуджа към тях се присъедини и народният представител – инж. Никола Динков.

От Харманли за върха замина един автобус с 50 човека. Те бяха водени от Костадин Костадинов. Отделно с няколко коли заминаха и председателят на обинската структура Михаил Лисков и Минка Стоянова.

Тази година на събора социалистическата партия отбелязва своята 128-ма годишнина. Там Кирил Добрев заяви, че Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София. Честванията бяха под мотото „Бузлуджа 2019 – Единни за България“. По данни на БСП на събора са били около 30 000 души.

Снимка: Дневник

Сакар нюз
От Сакар нюз август 4, 2019 08:02
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама