Незрящите хора отбелязаха Деня на слепите и добротата

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:11

Незрящите хора  отбелязаха Деня на  слепите и добротата

На 13 ноември Териториалната организация на слепите в Тополовград отбеляза Международния ден на незрящите хора и Световния ден на добротата. На събитието, което се проведе по идея на председателя Пенка Добрева бяха поканени местни творци, които представиха свои произведения. В читалищната библиотека заедно с незрящите присъстваха представители на организацията на инвалидите, дружеството на диабетиците, клуба на пенсионера. Водещата Райна Атанасова поздрави присъстващите и припомни, че денят 13 ноември не случайно е и Ден на добротата.
За голямата нужда от доброта и подкрепа стана дума в словото на заместник-кмета на община Тополовград Маргарита Георгиева: “Трудното време, в което живеем, е още по-голямо изпитание за вас. Уверявам ви, че искрено ви съчувстваме и си даваме сметка колко голяма е отговорността ни, за да правим живота ви по – лек. Знаем колко внимание и доброта са нужни, колко човечност и уважение към вашия житейски проблем, за да се чувствате по-добре във вашето ежедневие. Добротата е нужна на всички, но най-много на вас. Добрите думи и добрите дела никога не стигат, но за вас те трябва да са повече.
Приемете моите искрени поздравления, пожеланията на цялото ръководство на община Тополовград за здраве и по-леки дни, за повече доброта и повече по- дадени ръце”, пожела госпожа Георгиева.
Свои творби представиха местните автори: Петко Илиев, Николай Дялков, Иван Кукучев, Тонка Славкова. Те заслужиха аплодисменти, получиха цветя и голямата благодарност, отправена от Пенка Добрева.
Подарък на незрящите от Димо Узунов – брайлов том “Път към зографските светини”, поднесе неговата родственичка Любов Узунова.
Свои книги подари поетът Николай Дялков.
източник: сайт на община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.