Незрящите хора отбелязаха Деня на слепите и добротата

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:11

Незрящите хора  отбелязаха Деня на  слепите и добротата

На 13 ноември Териториалната организация на слепите в Тополовград отбеляза Международния ден на незрящите хора и Световния ден на добротата. На събитието, което се проведе по идея на председателя Пенка Добрева бяха поканени местни творци, които представиха свои произведения. В читалищната библиотека заедно с незрящите присъстваха представители на организацията на инвалидите, дружеството на диабетиците, клуба на пенсионера. Водещата Райна Атанасова поздрави присъстващите и припомни, че денят 13 ноември не случайно е и Ден на добротата.
За голямата нужда от доброта и подкрепа стана дума в словото на заместник-кмета на община Тополовград Маргарита Георгиева: “Трудното време, в което живеем, е още по-голямо изпитание за вас. Уверявам ви, че искрено ви съчувстваме и си даваме сметка колко голяма е отговорността ни, за да правим живота ви по – лек. Знаем колко внимание и доброта са нужни, колко човечност и уважение към вашия житейски проблем, за да се чувствате по-добре във вашето ежедневие. Добротата е нужна на всички, но най-много на вас. Добрите думи и добрите дела никога не стигат, но за вас те трябва да са повече.
Приемете моите искрени поздравления, пожеланията на цялото ръководство на община Тополовград за здраве и по-леки дни, за повече доброта и повече по- дадени ръце”, пожела госпожа Георгиева.
Свои творби представиха местните автори: Петко Илиев, Николай Дялков, Иван Кукучев, Тонка Славкова. Те заслужиха аплодисменти, получиха цветя и голямата благодарност, отправена от Пенка Добрева.
Подарък на незрящите от Димо Узунов – брайлов том “Път към зографските светини”, поднесе неговата родственичка Любов Узунова.
Свои книги подари поетът Николай Дялков.
източник: сайт на община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.