Незрящи жени пожънаха високи успехи на Световно първенство

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2016 15:33

Незрящи жени пожънаха високи успехи на Световно първенство

Осем медала и една купа завоюваха две незрящи жени от Харманли на Световно първенство за сляпо-глухи. Марияна Андонова и Диана Делчева взеха участие в надпреварата в спортните дисциплини на стадион „Берое“ – Стара Загора, където се представиха блестящо и спечелиха многото отличия.
45-годишната Марияна прибави още три медала към колекцията си. Двата от тях са златни. Първият я отличава като шампионка в дисциплината хвърляне на диск, а вторият по тласкане на гюле. Успехите на незрящата от 16 години жена бяха увенчани и с бронзов приз в трета дисциплина – хвърляне на копие. Пред Сакарнюз отличничката разказа, че в ежедневието си не се занимава със спорт. „Нямах идея какво представлява диска, но господин Димитър Карамфилов ме подготви добре за състезанието. Много добре обяснява”, допълни тя. „Ще се радвам, ако е съгласен да ни подготви с Делчева и за състезанието във Финландия следващата година. Благодарни ще бъдем и на община Харманли, ако ни помогне за разноските, така както помага и на спортните клубове“, допълни Андонова.
Марияна се е срещнала с конкуренция от Русия, Норвегия Швеция преди да заслужи наградите си, които получи лично от господин Парапанов – председател на Националната Асоциацията на сляпо-глухите в България.
52-годишната Диана Делчева, която е незряща от 14 години, има златен медал на лява ръка в дисциплината канадска борба и отборна златна купа с две момчета от Асеновград. С дясната си ръка сега сляпата жена завоюва сребърен приз. Тя взе участие и в състезанието по боулинг, където отборът й е на десета позиция от 24 тима. Отборна награда за трето място има и в леката атлетика, като е увеличила точките на отбора със златен медал на гюлле, сребърен на копие и бронзов при спортно ходене с придружител.
В последния ден на мероприятието Делчева взе участие и в синхронно пеене с жестомимики.

През изминалата година на Републиканско първенство във Варна Марияна има спечелен един златен медал в дисциплината тласкане на гюле, сребърен на боулинг, бронзов при хвърляне на копие и бронзов при канадска борба (лява ръка).
Диана пък спечели златни медали по канадската борба с лява и дясна ръка, сребърен при тласкане на гюлле, спортно ходене сребърен медал и бронзов медал на боулинг.

Диана Делчева и Марияна Андонова се гордеят със спечелените награди

Диана Делчева и Марияна Андонова се гордеят със спечелените награди

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2016 15:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 280 953 преглеждания