Независимият кандидат-кмет Бързев регистриран първи в ОИК

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2015 13:16

Независимият кандидат-кмет Бързев регистриран първи в ОИК

Със свое решение № 58 Общинска избирателна комисия – Харманли вчера регистрира първият кандидат-кмет на община Харманли. Той е предложен от коалиция “Алтернативата ДНЕС, ПП АБВ, ПП НОВА СИЛА, за участие в изборите на 25 октомври.

Пред ОИК са представени всички изискуеми документи и са налице изискванията от закона и всичките 9 члена на комисията са гласували „за“.

Решението е публикувано на 16.09.2015 в 17:46 часа.

Иван Аспарухов, заместник министър в МРРБ ще присъства на среща – разговор с гражданите на Харманли. Тя ще се състои в петък, 18 септември, в Голямата зала на Културния център, от 14 часа.

Темата на разговора ще бъде „Регионалната политика в България и планиране на регионите“.

Срещата се организира от Атанас Бързев и той кани съгражданите си да присъстват на нея и да вземат участие в дискусиите.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 17, 2015 13:16
Напиши коментар

4 Коментара

 1. клуб по борба септември 18, 00:25

  ДРЪННННН!!!! ВРЕМЕ ЗА РЕКЛАМА! Та за какво е била жалбата?

  Отговори на този коментар
  • красимир костов септември 18, 06:47

   Хитър метод за изтикване на по-малките партии и коалиции успяха да намерят големите партии в политическия ни спектър . Това стана с решение 11 септември на ЦИК относно номерацията на бюлетината. Какво по същество е решението – номерата се раздават централно, чрез жребий от ЦИК, за да има уеднаквяване на бюлетините. Това обаче дава предимство на партии и коалиции, които участват в национален мащаб на местните избори. А след като местните партии и коалици участват само на едно място, то те биха отишли назад в номерацията. Съгласно член 423 от ИК, поредните номера на партиите и коалициите в бюлетините се определят от общинските избирателни комисии (ОИК), а не от ЦИК. Именно това дава основание на по-малки партии и коалиции да обжалват решението във Върховния административен съд (ВАС).

   Отговори на този коментар
 2. Dahl sv септември 17, 21:59

  Юбре па първо се качете на магарето па после люшкайте краката.

  Отговори на този коментар
 3. красимир костов септември 17, 17:19

  След като ние, от Коалиция „Алтернативата ДНЕС“ /ПП АБВ ПП „Нова сила“/ , първи депозирахме жалба срещу решение на ЦИК от 11.09.2015г., Върховният административен съд разгледа делото в открито съдебно заседание с участието на присъединилите се към жалбата ни: ПП „Единна народна партия“, ПП „Нова Алтернатива“, ПП „България без цензура“ , ПП ПД „Социалдемократи“, ПП „Партия на зелените“, БСП, Коалиция от партии „Реформаторски блок“ и други.
  Както се очакваше, ВАС, уважавайки изцяло мотивите ни, обяви за нищожно обжалваемото решение на ЦИК, като остави без разглеждане, като недопустими, жалбите на „Единна народна партия“ и ПП „България без цензура“ и прекрати разглеждането на делото в тази му част.
  Това за нас е един успех на национално ниво. Доказващ компетентността и подготвеността на екипа ни – този екип , който е в състояние и ще осигури промяната в Община Харманли през следващия мандат 2015−2019г.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама