Незапомнени успехи за маджаровските ловджии

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 25, 2006 06:56

Незапомнени успехи за маджаровските ловджии

Елена Ангелова

Диво прасе, тежащо 257 кг, отстреля 42-ра ловна дружинка в Маджарово в събота. Глиганът е ударен в местността „Кабата“ от новия ловец Даниел Йотов – Дъката. Това е първият му сезон и първият му отстрелян дивеч. До момента ловната дружинка има отстреляни 6 диви прасета, но последният екземпляр е истинска находка за района и ловците от дружинката са горди с постижението си.
Откакто е създадена (преди повече от 50 години), ловната дружинка непрекъснато полага грижи за дивеча: подхранват го и го наблюдават, засаждат ниви с царевица с цел задържането му в района. В момента тя стопанисва 3 323 хка ловни площи, предимно широколистна гора, която е много благоприятна за обитаване от дивеча.
От миналата година ловната дружинка разселва фазан и киклик в района, като за тяхното оцеляване в природата ловците полагат много грижи: прави се подхранване, наблюдение и се отстрелва хищния дивеч с цел запазването на полезния.
До момента през новия ловен сезон за едър дивеч дружинката има отстреляни 18 лисици, 7 диви котки и 8 скитащи кучета. Отскоро в района е забелязана и еленова двойка. Председателят на ловната дружинка Петър Петров изрази задоволството си от този факт и обеща от името на ловците да направят всичко възможно да ги задържат в района.
Отколешна мечта на местната дружинка е да направят ловен заслон. Идеята е в ход и в скоро време ще бъде реализирана. Ще бъде направен също така и волиер за доотглеждане на дивеч и разселването му в района на ловните полета.
„Дълбоко сме убедени и вярваме в помощта на Държавно лесничейство-Харманли, че ще бъдем подпомогнати в реализирането на това начинание. По този начин ще спомогнем за подобряването и обогатяването на фауната, както на нашите ловни полета, така и на съседните“- заяви Председателят на ловната дружинка Петър Петров.

  • С поредния си голям успех се похвалиха нашите ловци през последната седмица Голям вълк и глиган в един ден отстреляха ловците от ловната дружинка в Маджарово. Вълкът е изключително едър екземпляр за този район. Дори старите авджии не помнят вълк с такива размери. Героите на деня са Тодор Славов, отстрелял вълка, и Георги Хаджиев, гръмнал глигана.
Незапомнени успехи за маджаровските ловджии

Незапомнени успехи за маджаровските ловджии

 

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 25, 2006 06:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.