„Нетком“ подпечата билета си за финалите на „Фен Купа Каменица – 2016“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2016 01:04

„Нетком“ подпечата билета си за финалите на „Фен Купа Каменица – 2016“

Акценти

  • Следващата спирка по пътя на Фен Купа 2016 е стадион „Локомотив“ в Дряново, където на 23 и 24 юли ще се проведе регионалния полуфинал за областите Плевен и Велико Търново.

Свързани публикации

Отборът на „Нетком“ (Смолян) стана първи на „Фен Купа Каменица – 2016“. Вторите в класирането е „Уефалона“ (Хасково). Победителите станаха ясно след  двудневна оспорвана битка на стадион „Раковски“ в Димитровград,

Кметът на Димитровград – Иво Димов се появи на терен, за да може лично да награди изявилите се отбори в десетия полуфинален кръг на турнира.

В последвалите дербита шампионите надвиха безапелационно „Анонимните Хасково“ с 2:0, „Тракия кабел“ с 4:0, „Реал ФК“ с 3:0, „Мемфис Гризлийс“ с 3:0, „Белатрикс“ с 3:0 и подгласниците „Уефалона“ с 1:0.

Той пожела успех на „Нетком“ при представянето им в националните финали и благодари на всички участници за спортсменската им игра.

Признанието, че са най-добрият любителски отбор от областите Смолян, Кърджали и Хасково, е само част от поощрението за шампионите. Купата на регионален първенец е техният билет за националните финали на Фен Купа 2016, където ще имат шанс да спечелят голямата награда в 14-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на „Камп Ноу+ в компанията на легендата Христо Стоичков.

„Нетком“ получиха специална грамота за най-резултатен отбор. Те отбелязаха общо 21 гола в 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на „Фен Купа“ „Дари гол“. В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от програмата на турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. По време на десетия регионален полуфинал в Димитровград бяха отбелязани общо 354 гола и с това тазгодишната сметка на „Дари гол“ набъбна до 7303 лева.

На трето място в димитровградската битка за Камп Ноу останаха „Лисиците“ (Кърджали). Те надвиха с дузпи четвъртите „Белатрикс“ (Смолян).

За най-добър вратар беше обявен пазителят на „Лисиците“ Месут Юсуф, а титлата „най-атрактивен състезател“ беше присъдена на Иво Конгалов от „Уефалона“. Почетното отличие „отбор феърплей“ отиде при момчетата от „МК Галакси“ (Хасково), след като те показаха, че за тях спортсменската игра е дори по-важна от победата.

Следващата спирка по пътя на Фен Купа 2016 е стадион „Локомотив“ в Дряново, където на 23 и 24 юли ще се проведе регионалния полуфинал за областите Плевен и Велико Търново.

Fan-Cup-2016-Dimitrovgrad-Game Fan-Cup-2016-Dimitrovgrad-Action Fan-Cup-2016-Dimitrovgrad-Derby

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2016 01:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.