Несменяемият председател на Тополовградското читалище

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2016 11:31

Дянка Радева

Той носи името на най-веселият светец и най-веселият празник – Трифон. Познавам го от много години, около него винаги имаше много смях и веселие.
На въпроса защо взел жена орешанка той отговаряше: “Какво орешанка, какво германка? Все едно! А на следващия шеговит въпрос защо се съгласи да стане заврян зет, той сериозно отговаряше: „Вие грешите! Аз не съм заврян зет, аз съм просто настойчиво поканен зет.” По ирония на съдбата се оказа зет на най-големия зевзек на с. Орешник – бай Станимир. И така пъзелът се подреди. Зет и тъст се надпреварваха в разказване на разкрасени истории и вицове до безкрайност. От майка си баба Руска е наследил прекрасния глас. Запееха ли двамата, бяха ненадминати. Техен патент е песента „Поканил Гендо кумички”.
Много банкети, много кьор-софри е организирал Трифон, придружени с много смях до сълзи. За жена си, която беше работохоличка, шеговито казваше: „Моята Марийка, ако се сее агнешко, и агнешко ще сее”. Жена му от много години работи в чужбина. Единственият му син живее със семейството си в София.
Трифон е сам в Тополовград, но не е самотен. Неговият втори дом е Читалището. Дава всичко от себе си в този храм, да кипи пълноценен живот. В този свят на бездуховност в Тополовградското читалище всички състави работят на пълни обороти и се раздават до край. Зад всичко това стои Трифон Ламбов, който с неимоверни усилия продължава напред. Трифоне, пожелаваме ти много здраве и дълъг живот!

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2016 11:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар