Несменяемият председател на Тополовградското читалище

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2016 11:31

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 5/1505, година LXXXI, година XIV,5-11 февруари 2016

Свързани публикации

Дянка Радева

Той носи името на най-веселият светец и най-веселият празник – Трифон. Познавам го от много години, около него винаги имаше много смях и веселие.
На въпроса защо взел жена орешанка той отговаряше: “Какво орешанка, какво германка? Все едно! А на следващия шеговит въпрос защо се съгласи да стане заврян зет, той сериозно отговаряше: „Вие грешите! Аз не съм заврян зет, аз съм просто настойчиво поканен зет.” По ирония на съдбата се оказа зет на най-големия зевзек на с. Орешник – бай Станимир. И така пъзелът се подреди. Зет и тъст се надпреварваха в разказване на разкрасени истории и вицове до безкрайност. От майка си баба Руска е наследил прекрасния глас. Запееха ли двамата, бяха ненадминати. Техен патент е песента „Поканил Гендо кумички”.
Много банкети, много кьор-софри е организирал Трифон, придружени с много смях до сълзи. За жена си, която беше работохоличка, шеговито казваше: „Моята Марийка, ако се сее агнешко, и агнешко ще сее”. Жена му от много години работи в чужбина. Единственият му син живее със семейството си в София.
Трифон е сам в Тополовград, но не е самотен. Неговият втори дом е Читалището. Дава всичко от себе си в този храм, да кипи пълноценен живот. В този свят на бездуховност в Тополовградското читалище всички състави работят на пълни обороти и се раздават до край. Зад всичко това стои Трифон Ламбов, който с неимоверни усилия продължава напред. Трифоне, пожелаваме ти много здраве и дълъг живот!

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 5, 2016 11:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.