Неща, които да не държите в спалнята

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 07:30

Неща, които да не държите в спалнята

Акценти

  • Спалнята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера.

Свързани публикации

Спалнята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера. В този ред на мисли спалнята ви не трябва да се затрупва от купища вещи на видни места и разхвърляни дрехи, чиито места са в гардероба.

Но има и някои специфични вещи, които въобще нямат място в спалнята ви, за да не развалят спокойната атмосфера, подхождаща на това пространство в дома.

Сметки, договори и други документи

Това са вещи, които касаят живота и работата ви и са неизменна част от дома ви. А спалнята е място, в което целта е да си починете от ежедневието си. Ето защо документите нямат място в стаята за сън и почивка.

Техника

Телевизори, компютри, телефони и таблети са вещи, които нямат място в спалнята ви, тъй като нарушават спокойствието ви и доказано влошават съня ви. Те са устройства за забавление или работа, а освен това излъчват синя светлина, която действа разконцентриращо и затормозяващо на зрението ви.

Затрупано с вещи нощно шкафче

Това е необходима мебел, която ви създава комфорт, но лесно може да бъде затрупана от ненужни вещи, затормозяващи съзнанието ви и дори пречещи на съня ви. На нощното шкафче трябва да има само най-необходимото – нощна лампа, книга и очила, например. Всякакви вещи като телефони, таблети, химикали, ключове и какво ли още не нямат работа на нощното шкафче.

Вещи под леглото

Според Фън Шуй вещите под леглото нарушават спокойствието и хармонията и влошават съня. Ето защо легла с ракла под тях или чекмеджета или слагането на кутии с вещи под леглото е нещо, което е добре да избягвате. Не превръщайте леглото си в килер, колкото и удобно и рационално да ви се струва оползотворяването на това пространство.

Никакви разхвърляни дрехи

В повечето спални нахвърляните дрехи върху леглото, пода или някой стол са обичайна гледка. Освен че е грозно, тази какафония от нахвърляни мръсни и чисти дрехи нарушава хармонията в спалнята.

Козметика, която не използвате

Винаги се случва така, че има козметика, която редовно ползвате, и друга, на която само й изтича срока на годност и задръства тоалетката ви или някой шкаф. Подобни ненужни вещи са излишни и нямат място в спалнята ви, където трябва да се стремите към минимализъм, за да постигнете спокойна атмосфера.

Книги

Те задържат прах и по-големият им брой може да влоши въздуха в помещението. Така че не превръщайте спалнята си в библиотека, за да не влошите съня си.

Растения

Те задържат много прах и отнемат от кислорода в спалнята, поради което нямат място в това помещение.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.