Неща, които да не държите в спалнята

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 07:30

Неща, които да не държите в спалнята

Акценти

  • Спалнята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера.

Свързани публикации

Спалнята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера. В този ред на мисли спалнята ви не трябва да се затрупва от купища вещи на видни места и разхвърляни дрехи, чиито места са в гардероба.

Но има и някои специфични вещи, които въобще нямат място в спалнята ви, за да не развалят спокойната атмосфера, подхождаща на това пространство в дома.

Сметки, договори и други документи

Това са вещи, които касаят живота и работата ви и са неизменна част от дома ви. А спалнята е място, в което целта е да си починете от ежедневието си. Ето защо документите нямат място в стаята за сън и почивка.

Техника

Телевизори, компютри, телефони и таблети са вещи, които нямат място в спалнята ви, тъй като нарушават спокойствието ви и доказано влошават съня ви. Те са устройства за забавление или работа, а освен това излъчват синя светлина, която действа разконцентриращо и затормозяващо на зрението ви.

Затрупано с вещи нощно шкафче

Това е необходима мебел, която ви създава комфорт, но лесно може да бъде затрупана от ненужни вещи, затормозяващи съзнанието ви и дори пречещи на съня ви. На нощното шкафче трябва да има само най-необходимото – нощна лампа, книга и очила, например. Всякакви вещи като телефони, таблети, химикали, ключове и какво ли още не нямат работа на нощното шкафче.

Вещи под леглото

Според Фън Шуй вещите под леглото нарушават спокойствието и хармонията и влошават съня. Ето защо легла с ракла под тях или чекмеджета или слагането на кутии с вещи под леглото е нещо, което е добре да избягвате. Не превръщайте леглото си в килер, колкото и удобно и рационално да ви се струва оползотворяването на това пространство.

Никакви разхвърляни дрехи

В повечето спални нахвърляните дрехи върху леглото, пода или някой стол са обичайна гледка. Освен че е грозно, тази какафония от нахвърляни мръсни и чисти дрехи нарушава хармонията в спалнята.

Козметика, която не използвате

Винаги се случва така, че има козметика, която редовно ползвате, и друга, на която само й изтича срока на годност и задръства тоалетката ви или някой шкаф. Подобни ненужни вещи са излишни и нямат място в спалнята ви, където трябва да се стремите към минимализъм, за да постигнете спокойна атмосфера.

Книги

Те задържат прах и по-големият им брой може да влоши въздуха в помещението. Така че не превръщайте спалнята си в библиотека, за да не влошите съня си.

Растения

Те задържат много прах и отнемат от кислорода в спалнята, поради което нямат място в това помещение.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2018 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.