“Неофит Рилски“ – Харманли ще отбележи 110 години от създаването си с различни прояви

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2019 16:05

“Неофит Рилски“ – Харманли ще отбележи  110 години от създаването си с различни прояви

С радиопредаване започват тържествата по повод патронния празник на СУ “Неофит Рилски“ – Харманли, който официално се чества на 25 март. Тази година проявите ще преминат под надслова „110 години път към знанието“.
При откриване на празничната седмица на 18 март – понеделник, в радиопредаването ще прозвучи поздрав от директора на най-голямото средно училище в общината. Същия ден ще бъде обявен и Ден на отворени врати на музея и библиотеката.
Часът на класа в тази седмица ще бъде тържествен и темата ще бъде – „Слово за Неофит Рилски“. Ще бъдат обявени и резултатите от конкурса „Пътят към знанието” за стихотворение, есе, разказ, рисунка, презентация и фотоконкурс. Награждаването на победителите ще се състои в актова зала от 14:00 часа.
В училищната библиотека ще има открит кът, посветен на патрона на училището.
В празничния понеделник ще бъде разпространен и юбилеен училищен вестник. От същия ден ще стартират и спортни турнири, които ще продължат през цялата седмица. В 11:00 часа първокласниците и второкласниците ще отправят поздрав в Актовата зала към учениците и целия колектив на учебното заведение.
За 19 март, вторник, е предвидено да има открити занятия на Клубовете по интереси, които ще стартират в 13:30 часа.
От 14:30 часа в двора на училището ще се състои изложба „Моят домашен любимец”.
На 20 март, сряда, в двора е предвиден пленер на тема „Пролет и празник в едно“, с участие на учениците от V – VII клас.
От 13:30 часа в актовата зала ще започне конкурс за най-добро изпълнение на химна на училището с участието на ученици от I, II и V клас. След това ще стартира състезанието „Бързи и знаещи“, с участие на учениците от VI-те класове.
На 21 март, четвъртък, ще бъде състезанието на тема „Знаем ли всичко?“, с участието на ученици от VIII – X клас в актовата зала от 14:00 часа.
Петъчният ден, 22 март, ще бъде „Среща на поколения от познание към реализация“, с участието на ученици от XI и XII клас в Културния център на Харманли от 17:30 часа.
Навръх празника – 25 март, една част от учениците ще бъдат на екскурзия до Шипка – Етъра – Габрово, а други – на поход до местност в община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2019 16:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама