“Неофит Рилски“ – Харманли ще отбележи 110 години от създаването си с различни прояви

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2019 16:05

“Неофит Рилски“ – Харманли ще отбележи  110 години от създаването си с различни прояви

С радиопредаване започват тържествата по повод патронния празник на СУ “Неофит Рилски“ – Харманли, който официално се чества на 25 март. Тази година проявите ще преминат под надслова „110 години път към знанието“.
При откриване на празничната седмица на 18 март – понеделник, в радиопредаването ще прозвучи поздрав от директора на най-голямото средно училище в общината. Същия ден ще бъде обявен и Ден на отворени врати на музея и библиотеката.
Часът на класа в тази седмица ще бъде тържествен и темата ще бъде – „Слово за Неофит Рилски“. Ще бъдат обявени и резултатите от конкурса „Пътят към знанието” за стихотворение, есе, разказ, рисунка, презентация и фотоконкурс. Награждаването на победителите ще се състои в актова зала от 14:00 часа.
В училищната библиотека ще има открит кът, посветен на патрона на училището.
В празничния понеделник ще бъде разпространен и юбилеен училищен вестник. От същия ден ще стартират и спортни турнири, които ще продължат през цялата седмица. В 11:00 часа първокласниците и второкласниците ще отправят поздрав в Актовата зала към учениците и целия колектив на учебното заведение.
За 19 март, вторник, е предвидено да има открити занятия на Клубовете по интереси, които ще стартират в 13:30 часа.
От 14:30 часа в двора на училището ще се състои изложба „Моят домашен любимец”.
На 20 март, сряда, в двора е предвиден пленер на тема „Пролет и празник в едно“, с участие на учениците от V – VII клас.
От 13:30 часа в актовата зала ще започне конкурс за най-добро изпълнение на химна на училището с участието на ученици от I, II и V клас. След това ще стартира състезанието „Бързи и знаещи“, с участие на учениците от VI-те класове.
На 21 март, четвъртък, ще бъде състезанието на тема „Знаем ли всичко?“, с участието на ученици от VIII – X клас в актовата зала от 14:00 часа.
Петъчният ден, 22 март, ще бъде „Среща на поколения от познание към реализация“, с участието на ученици от XI и XII клас в Културния център на Харманли от 17:30 часа.
Навръх празника – 25 март, една част от учениците ще бъдат на екскурзия до Шипка – Етъра – Габрово, а други – на поход до местност в община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2019 16:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.