Недоволен мъж от картонена къща: “Върнете ми отнетото!”

Милена Митева
От Милена Митева ноември 12, 2018 14:51

Недоволен мъж от картонена къща:  “Върнете ми отнетото!”

Недоволен мъж втора година търси справедливост по нестандартен начин. Той живее в картонен подслон между мантинелите преди граничния пункт Капитан Андреево.
58-годишният Сюлейман Осман Халил от Крумовград твърди, че е ограбен и че срещу него се извършва систематичен тормоз от страна на различни институции и хора. Обвинява държавата, че не прилага законите еднакво за всички, освен това е бил малтретиран от Гранична полиция.
Сюлейман споделя, че някога са му откраднали колата, караваната и много други вещи, но от полицията не търсили крадците. Иска държавата да му върне боновите книжки и наследство, което той получил като навършил пълнолетие. Той се е оплаквал за това в София, където твърди, че ходил 6 пъти.
Ако всичките му искания се изпълнят, той би живял пълноценно, е заключението му.
В момента Сюлейман не получава нито помощи, нито пенсия. Разказва, че не проси прехрана, но е благодарен, ако някой му подаде парче хляб. Не върши нарушения, за което няма разправии с полицията.
Сред откровенията на човека от “картонената къща“ са и тези, че Сюлейман Демирел (министър – председател на Турция от 1965 до 1993 г) е негов чичо, но не се познават лично.
В разказите си описва и много странни случки от живата си, които за него все завършвали със загуби.
Преди 5 години Сюлейман за известно време пребиваваше в Харманли. Той бе спрял колата и караваната си на „Маджаровско шосе“, а по стъклата им имаше залепени бележки, с които описваше нелекото си житие.

Според психолога Георги Станков Сюлейман има промяна в личностната структура и обясненията му са нелогични и несвързани.
„Възможно е в думите му да има частица истина – примерно някои хора да са се възползвали от влошеното му психично състояние и да са злоупотребили с негово имущество, но това не отменя факта, че собствените му възприятия са изкривени“, споделя той.
„При психотично състояние хората често имат халюцинации, вярват в неща, на които ние трудно бихме повярвали. Сюлейман поне изглежда е спокоен и не е агресивен. Защото има психотици, които развиват параноя и стават подозрителни, дори враждебни“, допълва специалистът.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 12, 2018 14:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама