Недоволен мъж от картонена къща: “Върнете ми отнетото!”

Милена Митева
От Милена Митева ноември 12, 2018 14:51

Недоволен мъж от картонена къща:  “Върнете ми отнетото!”

Недоволен мъж втора година търси справедливост по нестандартен начин. Той живее в картонен подслон между мантинелите преди граничния пункт Капитан Андреево.
58-годишният Сюлейман Осман Халил от Крумовград твърди, че е ограбен и че срещу него се извършва систематичен тормоз от страна на различни институции и хора. Обвинява държавата, че не прилага законите еднакво за всички, освен това е бил малтретиран от Гранична полиция.
Сюлейман споделя, че някога са му откраднали колата, караваната и много други вещи, но от полицията не търсили крадците. Иска държавата да му върне боновите книжки и наследство, което той получил като навършил пълнолетие. Той се е оплаквал за това в София, където твърди, че ходил 6 пъти.
Ако всичките му искания се изпълнят, той би живял пълноценно, е заключението му.
В момента Сюлейман не получава нито помощи, нито пенсия. Разказва, че не проси прехрана, но е благодарен, ако някой му подаде парче хляб. Не върши нарушения, за което няма разправии с полицията.
Сред откровенията на човека от “картонената къща“ са и тези, че Сюлейман Демирел (министър – председател на Турция от 1965 до 1993 г) е негов чичо, но не се познават лично.
В разказите си описва и много странни случки от живата си, които за него все завършвали със загуби.
Преди 5 години Сюлейман за известно време пребиваваше в Харманли. Той бе спрял колата и караваната си на „Маджаровско шосе“, а по стъклата им имаше залепени бележки, с които описваше нелекото си житие.

Според психолога Георги Станков Сюлейман има промяна в личностната структура и обясненията му са нелогични и несвързани.
„Възможно е в думите му да има частица истина – примерно някои хора да са се възползвали от влошеното му психично състояние и да са злоупотребили с негово имущество, но това не отменя факта, че собствените му възприятия са изкривени“, споделя той.
„При психотично състояние хората често имат халюцинации, вярват в неща, на които ние трудно бихме повярвали. Сюлейман поне изглежда е спокоен и не е агресивен. Защото има психотици, които развиват параноя и стават подозрителни, дори враждебни“, допълва специалистът.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 12, 2018 14:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.