Национална изложба събра кучета от различни породи

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 24, 2018 09:42

Национална изложба събра кучета от различни породи

Близо 70 кучета участваха в национална киноложка изложба в Харманли. Тя се състоя на 6 и 7 октомври в парк „Димана Данева“ и е от ранг САС.
Имаше участници от най-ранообразни породи – „Акита“, „Голдън ретривър“, „Самоед“, „Чихуахуа“, „Френски булдог“, „Малка италианска хрътка“, „Мексиканско голо куче“, „Йоркширски териер“, „Шиба ину“, „Померан“, „Българско гонче“, БОК, „Джак ръсел „териер“, „Курцхар“.
Голямата награда Суперстрийми бест ин шоу – 32“ – цветен телевизор, 65см., купа и 15 кг суха храна, спечели кане корсо. Кучето е вицесветовен и европейски шампион и шампион на 25 държави.
Освен титлите, които получиха, явилите се в двата ринга за оценка, кучетата участваха и в бисове. В класирането при кучета без родословие първи са „чехословашки вълчак“ и „немска овчарка“, при ветерани – „малка италианска хрътка“, при подрастващи – „дългокосмест дакел“, при млади кучета „френски булдог“, „кане корсо“ и „далматин“.
Всеки участник получи диплом, а в отделните класове – купи и предметни награди.
Съдии бяха Галина Тодорова и Георги Христозов.
Кучета без родословия кандидатстваха за признаване на порода и след това получиха сертификат за породна принадлежност.
В рамките на изложбата бе организиран и семинар – беседа в залата на Културния център в града. Водещ бе д-р Костадин Шанков, който отговори на всички въпроси на присъстващите. Той обеща да направи традиция семинарите и да предаде част от задълбочените си знания и умения на всички в Харманли, които се интересуват от кинология.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 24, 2018 09:42
Напиши коментар

3 коментара

 1. name октомври 25, 09:37

  Не можахме.

  Отговори на този коментар
 2. noname октомври 24, 14:30

  Защо за събития като това научаваме след като са минали? Така ли не можахте да напишете два реда преди събитието, за да го посетят повече хора?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.