Национален треньор поема нов клуб в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева ноември 19, 2017 19:45

Национален треньор поема  нов клуб в Харманли

Националният треньор по спортен бридж Теньо Тенев води занятия в Младежки клуб по спортен бридж клуб „Хеброс” в Града на Белоногата. В петък, 10 ноември, той бе на среща в ОУ “Иван Вазов“ с децата, които искат да се занимават с най-популярната игра с карти.
Проявилите интерес бяха десетина от 30-те записали се предварително. Те изгледаха презентация, подготвена за тях и научиха, че спортният бридж е единствената игра, призната за официален спорт и се играе от милиони хора по света от организирани федерации.
Треньорът на вече сформираният клуб обясни, че участниците в интелектуалната игра се разпределят според възрастите: деца до 15 години, младежи до 20, младежи до 25 и момичета до 25, след това мъже и жени и ветерани, които са над 60 години.
На срещата присъства и Гергана Тенева, която е национална състезателка. Тя обясни на децата, защо играта е интригуваща и с какво ще им бъде полезна. Амбициозната състезателката сподели, че спортният бридж е нейно хоби, а вече е достигнала и до първенства.
След запознанството на новият екип бе направена и демонстрация на играта, като участниците станаха най-новите членове на Младежки спортния клуб по бридж – „Хеброс”.
Всеки, който иска да стане част от него, трябва да знае, че занятията ще се водят във вторник от 13:30 часа в ОУ ”Иван Вазов” и ще бъдат целогодишно. За по-добрата подготовка на участниците през лятото ще се състои и лагер в Приморско.
Президентът на Младежки клуб по спортен бридж клуб „Хеброс”, Милко Милков, който също бе на събитието, препоръчва на децата да се занимават със спортен бридж, защото ги кара да разсъждават и защото играта е интелигентна. Той обясни, че тя ще им е полезна и заради това, че ще се учат да работят в екип, да бъдат концентрирани, както и да вземат решения и най-вече да покажат, че са по-добри от опонентите си.
За осъществяване на идеята си господин Милков работи вече година.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 19, 2017 19:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.