Национален проект завърши с концерт в Града на Белоногата

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2018 10:26

Национален проект завърши с  концерт в Града на Белоногата

Харманли стана домакин на заключителния информационен ден „С песни и танци приятели да бъдем“ по проект „Твоят час“.
Над 220 участници на клубове от 10 населени места на Хасковска област се изявиха на сцена в НЧ „Дружба – 1870“ през изминалия петък, 5 октомври.
Празничният концерт започна с изпълнение на химна на Обединена Европа в изпълнение на Детски духов оркестър „Славейковци“ при ОУ „Пенчо Славейков”, Димитровград, с ръководител Коста Арнаудов. В него участваха още Мажоретен състав „Славейковци“, с ръководител Тихомир Митев, и Детски гвардейски отряд „Славейковци“, с ръководител Живко Митев.
Вдъхновяващи за публиката бяха изпълненията на групите за български народни хора при СУ„Христо Ботев” – Ивайловград, с ръководител Светлана Стоева, клуб „Магията на танца”, с ръководител Аничка Павлова, от НУ „Захари Стоянов” – Любимец, Групата за народни танци от ОУ „Иван Вазов” – Свиленград, с ръководител Ирина Симеонова, на учениците от Танцов клуб „В ритъма на танца” при СУ „Свети Климент Охридски” – Симеоновград, с ръководител Мая Гочева, на децата от ОУ„Хр.Ботев” – Долно Ботево, община Стамболово, на малките танцьори от Клуб за народни танци от НУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Тополовград, на клуб „Зумба” при ОУ „Иван Вазов” – Харманли, на учениците от Конуш, община Хасково.
Финала на концерта постави Клуб за народни танци „Пъстра китка” при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов” – Харманли, с ръководител Виолета Желева.
Изявата на участниците съвпадна с Международния ден на учителя, което донесе допълнително удовлетворение на педагозите, подготвили артистите.
Гости на събитието бяха Христина Боева, началник на Регионално управление на образованието, Лазар Додев, главен експерт в Министерството на образованието и науката, Станислав Дечев, областен управител на област Хасково и д-р Стефка Здравкова, заместник-областен управител.
Поздрав към участниците и публиката отправи областният управител:
„Скъпи учители, бъдете все така мъдри, възпитавайте и обучавайте децата ни с любов, търпение и отговорност! Това е проект, който, освен че обедини ученици и учители, успя да ангажира и родителите. Сигурен съм, че за две години „Твоят час“ успя да открие нови музиканти, художници, математици, бъдещи шампиони в спорта… И тези таланти сега седят тук пред мен в публиката или са зад кулисите“, посочи Станислав Дечев. Поздравления към децата и учителите отправиха и началникът на образователното управление Христина Боева и гл. експерт от МОН Лазар Додев.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2018 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама