Национален проект завърши с концерт в Града на Белоногата

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2018 10:26

Национален проект завърши с  концерт в Града на Белоногата

Харманли стана домакин на заключителния информационен ден „С песни и танци приятели да бъдем“ по проект „Твоят час“.
Над 220 участници на клубове от 10 населени места на Хасковска област се изявиха на сцена в НЧ „Дружба – 1870“ през изминалия петък, 5 октомври.
Празничният концерт започна с изпълнение на химна на Обединена Европа в изпълнение на Детски духов оркестър „Славейковци“ при ОУ „Пенчо Славейков”, Димитровград, с ръководител Коста Арнаудов. В него участваха още Мажоретен състав „Славейковци“, с ръководител Тихомир Митев, и Детски гвардейски отряд „Славейковци“, с ръководител Живко Митев.
Вдъхновяващи за публиката бяха изпълненията на групите за български народни хора при СУ„Христо Ботев” – Ивайловград, с ръководител Светлана Стоева, клуб „Магията на танца”, с ръководител Аничка Павлова, от НУ „Захари Стоянов” – Любимец, Групата за народни танци от ОУ „Иван Вазов” – Свиленград, с ръководител Ирина Симеонова, на учениците от Танцов клуб „В ритъма на танца” при СУ „Свети Климент Охридски” – Симеоновград, с ръководител Мая Гочева, на децата от ОУ„Хр.Ботев” – Долно Ботево, община Стамболово, на малките танцьори от Клуб за народни танци от НУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Тополовград, на клуб „Зумба” при ОУ „Иван Вазов” – Харманли, на учениците от Конуш, община Хасково.
Финала на концерта постави Клуб за народни танци „Пъстра китка” при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов” – Харманли, с ръководител Виолета Желева.
Изявата на участниците съвпадна с Международния ден на учителя, което донесе допълнително удовлетворение на педагозите, подготвили артистите.
Гости на събитието бяха Христина Боева, началник на Регионално управление на образованието, Лазар Додев, главен експерт в Министерството на образованието и науката, Станислав Дечев, областен управител на област Хасково и д-р Стефка Здравкова, заместник-областен управител.
Поздрав към участниците и публиката отправи областният управител:
„Скъпи учители, бъдете все така мъдри, възпитавайте и обучавайте децата ни с любов, търпение и отговорност! Това е проект, който, освен че обедини ученици и учители, успя да ангажира и родителите. Сигурен съм, че за две години „Твоят час“ успя да открие нови музиканти, художници, математици, бъдещи шампиони в спорта… И тези таланти сега седят тук пред мен в публиката или са зад кулисите“, посочи Станислав Дечев. Поздравления към децата и учителите отправиха и началникът на образователното управление Христина Боева и гл. експерт от МОН Лазар Додев.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2018 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.