Наши земеделци разглеждат ферми в съседна Турция

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 19, 2007 05:27

Наши земеделци разглеждат ферми в съседна Турция

Обучителен семинар в Република Турция се проведе от 30 юни до 6 юли 2007 г. Той е част от проект „Подкрепа на агробизнеса в трансграничен район Тополовград – Буюккаръщъран“ по Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество, с ръководител инж. Юлия Станкова. В пътуването участваха земеделски производители, представители на агробизнеса, на неправителствени организации и на двете трансгранични общини -Тополовград и Буюккаръщъран.
Участниците посетиха ферми, произвеждащи сертифицирана биологична продукция. В околностите на Бурса разгледаха овощни градини – ябълки, череши, праскови и зеленчукови градини. На остров Гьокчеада в Егейско море посетиха няколко ферми – за производство на мляко и млечни продукти, маслини и зехтин, мед и пчелни продукти, а също и винарна.
Групата по проекта беше приета от кмета и от каймакамина на острова – община Гьокчеада. Получено бе предложение за бъдещо сътрудничество между община Тополовград и община Гьокчеада.
В Буюккаръщъран българската група беше посрещната от кмета Лютфи Караман и от общински съветници. Г-н Лютфи Караман предаде на инж. Юлия Станкова протокол-решение, гласувано от общинарите на Буюккаръщъран, за побратимяване с община Тополовград.
През втората половина на август предстои заключителен семинар по проекта в България, на който ще присъстват турски и български участници.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 19, 2007 05:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.