Наши земеделци разглеждат ферми на колеги от Турция

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2007 03:49

Наши земеделци разглеждат ферми на колеги от Турция

Обучителен семинар в Република Турция се проведе от 30 юни до 6 юли 2007 г. Той е част от проект „Подкрепа на агробизнеса в трансграничен район Тополовград – Буюккаръщъран“ по Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество, с ръководител инж. Юлия Станкова. В пътуването участваха земеделски производители, представители на агробизнеса, на неправителствени организации и на двете трансгранични общини -Тополовград и Буюккаръщъран.
Участниците посетиха ферми, произвеждащи сертифицирана биологична продукция. В околностите на Бурса разгледаха овощни градини – ябълки, череши, праскови и зеленчукови градини. На остров Гьокчеада в Егейско море посетиха няколко ферми – за производство на мляко и млечни продукти, маслини и зехтин, мед и пчелни продукти, а също и винарна.
Групата по проекта беше приета от кмета и от каймакамина на острова – община Гьокчеада. Получено бе предложение за бъдещо сътрудничество между община Тополовград и община Гьокчеада.
В Буюккаръщъран българската група беше посрещната от кмета Лютфи Караман и от общински съветници. Господин Караман предаде на инж. Юлия Станкова протокол-решение, гласувано от общинарите на Буюккаръщъран, за побратимяване с община Тополовград.
През втората половина на август предстои заключителен семинар по проекта в България, на който ще присъстват турски и български участници.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2007 03:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.