Напусна ни журналистът Тодор Николов

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2017 11:45

Напусна ни журналистът Тодор Николов

На 9 август в Германия, обкръжен от обичаните си дъщеря, внуци и семействата им, почина почетният гражданин на Тополовград Тодор Николов. Той бе отличен с това почетно звание на 24 май тази година по предложение на група граждани. През месец февруари господин Николов навърши 89 години.
В Тополовград той се установява със съпругата си, която е от тук, през 1956 г. и го приема за свой роден град, като почти цялата му трудова биография и житейски път минават в общината. Повече от двадесет години работи като журналист и главен редактор на местния вестник „Сакарско ехо”, като под негово ръководство печатното издание се превръна в търсен, полезен и достоверен източник на информация и регистратор на събитията от обществения живот на тополовградския край.
Тодор Николов е автор на няколко книги с поезия и проза и на много статии и материали в „Сакарско ехо” и други регионални и централни вестници. Член е на СБЖ, Дружеството на писателите в Ямбол, награждаван е с орден „Кирил и Методий” – ІІІ степен, и златна значка „Отличник на Комитета за култура”.
Въпреки напредналата си възраст доайенът на тополовградската журналистика и писателство не спираше да се интересува и участва активно в обществения, духовен и културен живот на общината. Жителите на града и кметът Божин Божинов изказа най-искрени съболезнования на семейството и близките му. „Скърбим заедно с вас за добрия човек, за големия общественик, журналист, отдал голяма част от живота си за развитието на родния град. Той ще остане в сърцата и в паметта на тополовградчани със своята човечност и гражданска доблест. Ще го запомним като човек, който обичаше Тополовград и работеше всеотдайно за него“  – се казва в съболезнователното писмо.
Екипът на вестник „Сакарнюз” изказва своите сърдечни съболезнования на близките на човека, общественика, писателя и журналиста Тодор Николов.
Вечна му памет!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2017 11:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.