Напусна ни журналистът Тодор Николов

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2017 11:45

Напусна ни журналистът Тодор Николов

На 9 август в Германия, обкръжен от обичаните си дъщеря, внуци и семействата им, почина почетният гражданин на Тополовград Тодор Николов. Той бе отличен с това почетно звание на 24 май тази година по предложение на група граждани. През месец февруари господин Николов навърши 89 години.
В Тополовград той се установява със съпругата си, която е от тук, през 1956 г. и го приема за свой роден град, като почти цялата му трудова биография и житейски път минават в общината. Повече от двадесет години работи като журналист и главен редактор на местния вестник „Сакарско ехо”, като под негово ръководство печатното издание се превръна в търсен, полезен и достоверен източник на информация и регистратор на събитията от обществения живот на тополовградския край.
Тодор Николов е автор на няколко книги с поезия и проза и на много статии и материали в „Сакарско ехо” и други регионални и централни вестници. Член е на СБЖ, Дружеството на писателите в Ямбол, награждаван е с орден „Кирил и Методий” – ІІІ степен, и златна значка „Отличник на Комитета за култура”.
Въпреки напредналата си възраст доайенът на тополовградската журналистика и писателство не спираше да се интересува и участва активно в обществения, духовен и културен живот на общината. Жителите на града и кметът Божин Божинов изказа най-искрени съболезнования на семейството и близките му. „Скърбим заедно с вас за добрия човек, за големия общественик, журналист, отдал голяма част от живота си за развитието на родния град. Той ще остане в сърцата и в паметта на тополовградчани със своята човечност и гражданска доблест. Ще го запомним като човек, който обичаше Тополовград и работеше всеотдайно за него“  – се казва в съболезнователното писмо.
Екипът на вестник „Сакарнюз” изказва своите сърдечни съболезнования на близките на човека, общественика, писателя и журналиста Тодор Николов.
Вечна му памет!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2017 11:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама