Напрежението в Свиленград продължава

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 11, 2014 14:05

Напрежението в Свиленград продължава

Отново напрежение в Свиленград, заради скъсана дига. Водата е заляла пътя за Гърция, който остава затворен за движение. Районът е в близост до мястото, където беше скъсана дигата преди две години, от която беше наводнен квартал „Гебран“.

В момента служители на общинско предприятие и доброволци се опитват с чували пълни с пясък и самосвали със земна маса да поправят скъсаната дига, или поне да ограничат потока вода. На мястото на наводнения участък има екипи на гражданска защита и противопожарната служба. Друг участък от пътя – разклона за село Сива река, също е наводнен.

ГКПП Капитан Андреево отново е залят с вода. Най-тежко е положението на трасето за леки автомобили, което е затворено. 50-сантиметра вода е покрила отсека за ветеринарен контрол и достъпът до него е отрязан.

В Хасково и община Минерални бани броят на населението, засегнато от нарушеното водоподаване в следствие на заливането на кладенците от ВС – Ябълково, е около 6000 човека, вместо очакваните 32 500 човека. Това съобщиха от Областна администрация

Водоподаването към град Хасково и община Минерални бани е възстановено в 11:00 часа днес. Окончателно нормализиране на водоподаването към всички квартали  се очаква след  20:00 часа.

В област Еврос, Гърция, е обявено бедствено положение. Местните власти да били предупредени от България, че започва изпускането на вода от язовир „Ивайловград“ с 300 кубика на секунда.

 

Nav7 Nav6 Nav5 Nav4 Nav2

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 11, 2014 14:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.