Напрежението в Свиленград продължава

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 11, 2014 14:05

Напрежението в Свиленград продължава

Отново напрежение в Свиленград, заради скъсана дига. Водата е заляла пътя за Гърция, който остава затворен за движение. Районът е в близост до мястото, където беше скъсана дигата преди две години, от която беше наводнен квартал „Гебран“.

В момента служители на общинско предприятие и доброволци се опитват с чували пълни с пясък и самосвали със земна маса да поправят скъсаната дига, или поне да ограничат потока вода. На мястото на наводнения участък има екипи на гражданска защита и противопожарната служба. Друг участък от пътя – разклона за село Сива река, също е наводнен.

ГКПП Капитан Андреево отново е залят с вода. Най-тежко е положението на трасето за леки автомобили, което е затворено. 50-сантиметра вода е покрила отсека за ветеринарен контрол и достъпът до него е отрязан.

В Хасково и община Минерални бани броят на населението, засегнато от нарушеното водоподаване в следствие на заливането на кладенците от ВС – Ябълково, е около 6000 човека, вместо очакваните 32 500 човека. Това съобщиха от Областна администрация

Водоподаването към град Хасково и община Минерални бани е възстановено в 11:00 часа днес. Окончателно нормализиране на водоподаването към всички квартали  се очаква след  20:00 часа.

В област Еврос, Гърция, е обявено бедствено положение. Местните власти да били предупредени от България, че започва изпускането на вода от язовир „Ивайловград“ с 300 кубика на секунда.

 

Nav7 Nav6 Nav5 Nav4 Nav2

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 11, 2014 14:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар