Намериха дрога у младеж, чакащ за документ в Паспортна служба

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2019 11:16

Намериха дрога у младеж, чакащ за документ в Паспортна служба

За задържането на 18-годишен харманлиец за съхранение на наркотик, съобщават от полицията. Вчера по обяд той посетил Паспортна служба в Хасково за получаване на личен документ. Криминалистите разполагали с информация, че държи в себе си дрога. При пристъпване към проверката, младежът е направил опит да изхвърли на пода дървен цилиндричен предмет. Той бил с отвор в горната си част а в него се съдържало безцветно кристално вещество с тегло 1 грам. Полевия наркотест е потвърдил, че се касае за метаамфетамин.

Към младежа, за който полицията твърди, че има криминално минало е стартирало е бързо производство по чл.354а от НК, допълва информацията.

Предният ден, друг 18-годишен младеж е бил задържан в РУ – „Полиция“ – Харманли за съхранение на дрога. Момчето е било проверено в родното му село Доситеево. При обиск в дрехите му е открита 20 грама суха зелена листна маса – канабис. Последвали са претърсвания в дома му, където се откриват още 5 грама от същата дрога.

Жандармеристи също са задържали 21-годишен младеж от Любимец за притежание на 2 грама канабис. Веществото е открито при обиск на младежа на разклона за с. Малко Брягово с леката му кола Опел.

Марихуана е иззета и при обиск на друг 14-годишен любимчанин. При обиска му, в обувката на момчето е открито грам от веществото. Полицаите от участъка в Любимец са конфискували и още грам и половина марихуана от частен дом на улица „Тракия“.

При проверката на жилището, 17-годишния собственик на наркотика предал и електронна везна.

По всички случаи са стартирали бързи производства по чл.354а, ал.1 от НК.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2019 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.