Най-възрастната акушерка в Харманли поздрави своите колеги за празника

Милена Митева
От Милена Митева януари 22, 2016 12:15

Най-възрастната акушерка в Харманли  поздрави своите колеги за празника

Най-възрастната акушерка в Харманли- Цвета Иванова, поздрави своите колеги за професионалния им празник, 21 януари. Деветдесет и една годишната жена бе изпратила поздравителен адрес, ръчно написан, с което трогна сърцата на здравните работници. В него тя благодари за вниманието на всички и им пожела много успехи.
В акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ – Харманли“ за празника дойдоха много гости, които носеха цветя, подаръци и желаеха да изкажат признателността към професията на хората в бяло.
Събитието започна с характерния за празника ритуал „Подливане“, който бе извършен от Красимира Христова и акушер Митева, която е присъствала на раждането на вече тридесетдневния й син Стефан. След като спазиха ритуала с измиването на ръцете, акушер Митева разпръсна капките от ръцете си и пожела в болницата да се раждат повече здрави бебета. Тя върза и на младата майка червено-бял конец за здраве.
Тържеството уважи и кметът на Харманли-Мария Киркова. Тя честити празника на хората в бяло, даряващи живот, като им благодари още веднъж за това, че ги има. Сподели, че отделението на Харманли е допринесло много за нейното семейство, за което благодари още веднъж на лекарите.
Професионалистите получиха поздрави от РЗИ (Регионална здравна инспекция)- Хасково и областният управител Станислав Дечев.
Директорът на болницата д-р Златка Чанкова и д-р Ердинч Чолев също поздравиха своите колеги и гости. Танцьори, възпитаници на Галина Станкова, поздравиха лекарите с хороводен микс от танци. Те зарадваха лекарите, които се хванаха на хорото. След края на веселата програма кметът Мария Киркова подари на медицинските служители подаръци.

Милена Митева
От Милена Митева януари 22, 2016 12:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.