Най емоционални в първия учебен ден в Любимец бяха първолаците

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2016 11:26

Най емоционални в първия учебен ден в Любимец бяха първолаците

Акценти

  • По традиция, най-големите възпитаници на учебните заведения посрещат най-малките.

Свързани публикации

Най-емоционални и въодушевени при започването на учебната година в Любимец бяха първокласниците. Те с много трепет и вълнение очакваха да прекрачат прага на своето училище, да чуят първия звънец и да седнат на новите си чинове.

Учебната година в общината започна с тържествени церемонии във всички училища и детски градини. Началото се постави с издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България.

След кратки празнични програми, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училищата, за да започнат новата учебна година. По стар български обичай, те бяха посрещнати и захранени с хляб и мед, с пожелание за успешна, ползотворна и изпълнена с добри резултати учебна година.

По традиция, най-големите възпитаници на учебните заведения посрещат най-малките.

Децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песни, за да приветстват с „Добре дошли“ най-малките. След тържествената част, всяко едно от тях хвана за ръчичка свое другарче от първа група и го въведе в новите занимални.

Във всички училища имаше представител на общинското ръководство. Кметът на общината – Анастас Анастасов изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до учителските колективи, а лично той присъства на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Желязко Терпешев“. Той приветства учениците с думите: „Знанието е това, което ще Ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще Ви отвори нови врати, ще Ви даде нови възможности, ще Ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители, да живеете осъзнато всеки миг и да се радвате на всичко, което сте постигнали.“

На учителския колектив пожела професионализма и отговорността да ги съпътстват през цялата учебна година, да вярват, че с търпение и любов към децата, могат да постигнат всяка набелязана цел.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2016 11:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.