Най емоционални в първия учебен ден в Любимец бяха първолаците

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2016 11:26

Най емоционални в първия учебен ден в Любимец бяха първолаците

Акценти

  • По традиция, най-големите възпитаници на учебните заведения посрещат най-малките.

Свързани публикации

Най-емоционални и въодушевени при започването на учебната година в Любимец бяха първокласниците. Те с много трепет и вълнение очакваха да прекрачат прага на своето училище, да чуят първия звънец и да седнат на новите си чинове.

Учебната година в общината започна с тържествени церемонии във всички училища и детски градини. Началото се постави с издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България.

След кратки празнични програми, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училищата, за да започнат новата учебна година. По стар български обичай, те бяха посрещнати и захранени с хляб и мед, с пожелание за успешна, ползотворна и изпълнена с добри резултати учебна година.

По традиция, най-големите възпитаници на учебните заведения посрещат най-малките.

Децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песни, за да приветстват с „Добре дошли“ най-малките. След тържествената част, всяко едно от тях хвана за ръчичка свое другарче от първа група и го въведе в новите занимални.

Във всички училища имаше представител на общинското ръководство. Кметът на общината – Анастас Анастасов изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до учителските колективи, а лично той присъства на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Желязко Терпешев“. Той приветства учениците с думите: „Знанието е това, което ще Ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще Ви отвори нови врати, ще Ви даде нови възможности, ще Ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители, да живеете осъзнато всеки миг и да се радвате на всичко, което сте постигнали.“

На учителския колектив пожела професионализма и отговорността да ги съпътстват през цялата учебна година, да вярват, че с търпение и любов към децата, могат да постигнат всяка набелязана цел.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2016 11:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама