Най-добрият лозар на Тополовград е Димо Димов

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2019 10:10

Най-добрият лозар на  Тополовград е Димо Димов

За най-добър лозар на 2018 г. на Тополовград бе обявен Димо Димов.
Това стана на празника на Св. Трифон, отбелязан по традиция на 1 февруари. Той започна с водосвет, тържество и зарязване на лозя в масива край бившето селскостопанско летище край града. Пред присъстващите около 30 човека, между които председателят на ОбС – Васил Сяров, заместник-кметовете на общината – Маргарита Георгиева и Наско Стоянов, и други гости и лозари.
Водосвет отслужи ставрофорен свещеноиконом отец Николай Клюнков. След това бе извършен ритуал по зарязване на лозите и поливането им с вино за хубава реколта и през тази година.
Присъстващите на лозовия масив опитаха от хубавото вино предоставено от един от най-големите лозари в общината Николай Узунов, след което завиха хоро на поляната.
От там празникът се пренесе в ресторант „Сакар” /Понката/, къде за всички многобройни участници в него имаше програма с томболи, конкурси за най-добро, домашно произведено вино, други награди, приемане на нови членове на клуба „Дар от лозата”.
Председателят на клуба „Дар от лозата” – Тодор Колев, поздрави всички присъстващи с празника.
Специална комисия дегустираше домашно произведените вина, за да определи най-добрите от тях.
От общо 46 бр. предоставени мостри от вина, 11 бяха бели, 18 – розе и 17 – червено вино.
При категорията бяло вино най-добро се оказа това на Костадин Димитров. На второ място е на Димитър Ичев, а на трето бяха класирани произведенията на Наско Стоянов и Иван Славов.
При виното от категория розе на първо и второ място бяха две различни мостри вино на Тодор Атъпов, а на трето – розето на Михаил Тодоров.
В категорията червено вино най-добре се представи Милена Тодорова, а след нея се наредиха Тодор Коджаманов и Мария Петрова.
В клуба „Дар от лозата” се вляха 5 нови членове.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2019 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.