Най-добрият лозар на Тополовград е Димо Димов

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2019 10:10

Най-добрият лозар на  Тополовград е Димо Димов

За най-добър лозар на 2018 г. на Тополовград бе обявен Димо Димов.
Това стана на празника на Св. Трифон, отбелязан по традиция на 1 февруари. Той започна с водосвет, тържество и зарязване на лозя в масива край бившето селскостопанско летище край града. Пред присъстващите около 30 човека, между които председателят на ОбС – Васил Сяров, заместник-кметовете на общината – Маргарита Георгиева и Наско Стоянов, и други гости и лозари.
Водосвет отслужи ставрофорен свещеноиконом отец Николай Клюнков. След това бе извършен ритуал по зарязване на лозите и поливането им с вино за хубава реколта и през тази година.
Присъстващите на лозовия масив опитаха от хубавото вино предоставено от един от най-големите лозари в общината Николай Узунов, след което завиха хоро на поляната.
От там празникът се пренесе в ресторант „Сакар” /Понката/, къде за всички многобройни участници в него имаше програма с томболи, конкурси за най-добро, домашно произведено вино, други награди, приемане на нови членове на клуба „Дар от лозата”.
Председателят на клуба „Дар от лозата” – Тодор Колев, поздрави всички присъстващи с празника.
Специална комисия дегустираше домашно произведените вина, за да определи най-добрите от тях.
От общо 46 бр. предоставени мостри от вина, 11 бяха бели, 18 – розе и 17 – червено вино.
При категорията бяло вино най-добро се оказа това на Костадин Димитров. На второ място е на Димитър Ичев, а на трето бяха класирани произведенията на Наско Стоянов и Иван Славов.
При виното от категория розе на първо и второ място бяха две различни мостри вино на Тодор Атъпов, а на трето – розето на Михаил Тодоров.
В категорията червено вино най-добре се представи Милена Тодорова, а след нея се наредиха Тодор Коджаманов и Мария Петрова.
В клуба „Дар от лозата” се вляха 5 нови членове.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2019 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама