Най-добрите билки за женското здраве

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 20, 2019 10:13

Най-добрите билки за женското здраве

Акценти

  • Червената детелина съдържа фитоестрогени. Приемът й спомага за намаляване на симптомите на менопаузата

Свързани публикации

Билките са дар от природата, който се използва за здраве и терапевтични цели от хилядолетия. Днес голяма част от тях добавяме в ястията си, приемаме под формата на чай. Всяка билка е уникална и има своите ползи (но и противопоказания) за здравето.
Ето 6 билки за женското здраве. Важно е преди техния прием да се консултирате със специалист.
Лайка
В народната медицина се използват корените, листата и цветчетата на лайката, които са богати на етерични масла, витамини, органични киселини и хормоноподобни вещества. Отварата от лайка се препоръчва при възпаления, инхибиране развитието на вирусни и гъбични инфекции, почистване и заздравяване на рани и имат хемостатично, стягащо, потогонно действие, за изплакване на външните полови органи.
Също така, отварата от билката има благоприятен ефект за намаляване на кръвното налягане, понижава кръвната захар, подобрява качеството на съня.
Червена детелина
Червената детелина съдържа фитоестрогени. Приемът й спомага за намаляване на симптомите на менопаузата, когато женското тяло драстично намалява синтеза на естроген. Билката е сочена и като природно средство за борба с безплодието.
Маточина
Това е билка, която изобилства от витамини и биологично активни вещества. Тя спомага за подобряване хормоналния баланс при жените, облекчава неразположенията по време на месечния цикъл и предменструалния синдром.
Риган
Използваме риган в кулинарните рецепти, без да предполагаме колко полезен е той за женското здраве. Той спомага за възстановяване на хормоналния баланс и намалява неразположенията свързани с менопаузата.
Отварата от риган има благоприятен ефект при безсъние, раздразнителност и склонност към различни неврози и депресия.
Цариче
Билка, която има богат химичен състав. Цариче съдържа катехини, витамин С, танини, липиди, флавоноиди, витамин С, както и много минерали. Смята се, че стимулира лактацията, а също така понижава холестерола, нормализира метаболизма, като помага при затлъстяване.
Овчарска торбичка
Основният терапевтичен ефект на овчарската торбичка се определя от наличието на витамин К в нея, който има хемостатичен ефект. Билката съдържа и танини и флавоноиди.
Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 20, 2019 10:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама