Най-активните читатели в Симеоновград получиха награди

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2016 22:21

Най-активните читатели в Симеоновград получиха  награди

В библиотеката на НЧ „Развитие-1882“ – Симеоновград се проведе „Литературна викторина“ и Маратон на четенето.
Те се състояха в сряда, 20 април, в Информационния отдел. Проявата бе третата част от проведените преди това на 4 и 7 април презентации за запознаването на децата с творчеството на Ханс Кристиян Андерсен – „Великият приказник” и „Приказните герои на Шарл Перо”.
Най-редовните малки читатели на библиотеката се справиха отлично с отговорите на викторината, след което четоха от свои любими книги.
За активно участие повечето получиха подарък – книгата „Великите личности на България“. За пореден път Анелина Асенова – ученичка в 6 „б” клас на СОУ ”Св. Климент Охридски” – Симеоновград се включва най-активно и отговорно в мероприятието, като един от модераторите.
Българската библиотечно – информационна асоциация (ББИА) за 11 година организира Маратон на четенето и прикани колегите си от цялата си страна де ги подкрепят.
В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Библиотеките създадоха прекрасна традиция, която събира хората, за да четат заедно, за да обменят мнения и препоръки за книги, за да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2016 22:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.