Наградиха победителите в турнира по бридж в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 5, 2015 15:41

Наградиха победителите в турнира по бридж в Любимец

Акценти

  • Основен организатор на играта на карти е Колю Видев – привързан играч по спортен бридж.

Свързани публикации

Над 65 елитни двойки по спортен бридж от цялата страна участваха в ХVI Национален турнир по спортен бридж в Любимец. Тази година той се проведе от 26 до 29 ноември, в една от новите спортни зали в града.

В първият ден от турнира организаторите посветиха играта в памет на любимчанинът Константин Димитров – един от запалените играчи по спортен бридж от бридж клуб “Боровете“ – Любимец. В този ден, първите три места в играта по двойки се заеха от Георги Стаматов – Диян Данаилов класирани на първо място, Даниела Григорова – Мариана Рибарска на второ и Стефан Георгиев – Драганка Георгиева на трето място.

На следващия ден – 27 ноември, състезателите се надиграваха в Главен двойков турнир за Купата на град Любимец. По този повод господин Видев покани кмета на общината Анастас Анастасов да открие едносесийния бридж турнир.

Победители в този ден са Георги Стаматов – Диян Данаилов – отново класирани на първо място, Радослав Радев – Станислав Недков на второ и Огнян Йочев – Велислав Стефанов на трето.

В следващите два дни се проведе отборен турнир по спортен бридж. В него мериха сили всички състезатели от предходните дни. В първите четири места по низходящ ред се класираха отборите на КСБ „Радков, “Титан“, „СУ 24“ и „Бридж +“.

Част от състезателите са членове на Националния отбор по бридж, други са печелили престижни награди от национални и международни турнири по спортен бридж. Дамския отбор по бридж също участва със свои представители.

По покана на организатора главен съдия на авторитетното състезание е Димитър Георгиев – един от най-добрите съдии по спортен бридж.

Турнирът се реализира всяка година, седмица преди християнския празник Никулден, а основен организатор на играта на карти е Колю Видев – привързан играч по спортен бридж.

За презентацията е нужен JavaScript.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 5, 2015 15:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.