Наградиха харманлийка, събудила доброто у хората

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 6, 2019 10:34

Наградиха харманлийка,  събудила доброто у хората

Кремена Кунева бе наградена на церемония по връчването на Годишните награди на Българската педиатрична асоциация (БПА).
Отличието й бе присъдено в категорията „Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване“, в която номинирани бяха още Мая Донева от „Дарин дом“ и Лазар Радков – „Капачки за бъдещето“.
Харманлийката Кремена Кунева, която живее в София, е инициатор и организатор на кампанията #задецата, с която бе направен ремонт на нефрологично отделение в педиатричната болница в София. След това доброволците започнаха друг ремонт, този на детско инфекциозно отделение в Пловдив. И възнамеряват да продължават и да увличат още и още хора за добрата кауза.
На събитието Кремена Кунева сподели: „За мен тази награда значи много, защото тя не е лична… Това е награда за събуденото добро в хората. Тази награда не е само за направен ремонт в детско отделение. Тази награда е за хората, които осъзнаха и продължават все повече да осъзнават, че ние сме отговорни за това, което ни заобикаля и от нас зависи да го променим към по-добро.
Отговорни сме да се погрижим за децата си, отговорни сме да се погрижим за лекарите и сестрите, които се грижат за децата ни в нечовешки за 2019 г. материални условия“.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 6, 2019 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.