Над 30 школи за обучение предлага читалището в Свиленград

Милена Митева
От Милена Митева октомври 5, 2020 07:25

Над 30 школи за обучение предлага читалището в Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник, # 37/921 година XVII, 2-8 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

От първи септември поетапно започна работата на любителите на творчеството към народно читалище „Просвета-1870“ – Свиленград. „Тук ще имате възможност да се научите да се забавлявате и да намерите нови приятели, а може би имате дарба, която заедно ще открием“, гласи покана към заинтересованите да участват в дейностите.
Те са: детска вокална група „Весели звънчета“, школа по пиано и солфеж, школа по китара, вокално пеене и барабани, школа по класически балет „Сребърна пантофка“, школи по салса, бачата, кизомба, детски театрален състав, академия млад актьор, школа по приложни изкуства, детска фолклорна група „Тракийска китка“ детски танцов състав „Свиленче“, танцов клуб за български народни хора за деца и възрастни, духов оркестър, народен хор, вокална група, женска камерна фолклорна група, танцов състав, театрален състав, академия млад актьор, школа по приложни изкуства, детска фолклорна група „Тракийска китка“, детски танцов състав „Свиленче“, танцов клуб по български народни хора за деца и възрастни и духов оркестър „К. Манов“, народен хор „Ст. Панайотов“, вокална група „хармония“, женска камерна фолклорна група, танцов състав „Илинден“ ВИГ “Приятели“, Театрален състав, Хорова школа, рок група „0379“ са предложенията на културната институция към заинтересованите.
В школа по приложни изкуства заниманията се провеждат в четвъртък и петък по един час с ръководител Мария Кряскова.
Детски театрален състав „Академия млад актьор“ набира деца от 10-годишна възраст. Със записалите се в сряда и петък по един час ще работи Ваня Стефанова.
Школата по класически балет „Сребърна пантофка“ набира деца в две възрастови групи – детска градина и ученици. Заниманията се провеждат във вторник и четвъртък по един час с Петра Беева.
Школата по салса, бачата, кизомба е с инструктор Костас Пападопулос. Заниманията са в сряда на две групи.
В детска фолклорна група „Тракийска китка“ се работи групово и индивидуално с деца. Заниманията се провеждат във вторник и петък по един час с ръководителя с Виолета Kарапеева.
Детски танцов състав „Свиленче“ и танцов клуб за народни хора „Свила“ се водят от Галина Христова. Заниманията ще се провеждат в понеделник и събота.
Обява за музикални школи
Детска вокална група „Весели звънчета“ набират деца от 5-годишна възраст. Заниманията се провеждат в понеделник и сряда по един час с ръководител Татяна Балджиева.
Школа по пиано и солфеж приема деца от 6-годишна възраст и предлага уроци, съобразени с възрастта и индивидуалните възможности на учениците. Заниманията са индивидуални и са два пъти седмично по един час в класове на Олга Трифонова, Кирил Търпов и Генади Димитров.
В школа по китара, вокално пеене, барабани заниманията са индивидуални и са два пъти седмично по един час, с ръководител Панайот Панайотов.

По случай Празника на Свиленград ще се състои детски бал с маски. В програмата му са включени игри и изненади, аниматори, детски спектакъл „Принцесата и граховото зърно“ на Детски куклен театър Габрово. Той ще се състои на 3 октомври от 15:30 часа в парк „Младежки“(до панаира). Събитието е част от юбилейната програма за 150 години Народно читалище „Просвета – 1870“.
На 1 октомври от 18:00 часа в читалището ще се състои финален рецитал и награждаване на отличените в конкурса за творческа изява „Моето училище“.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 5, 2020 07:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.