Над 25 000 контрабандни цигари открили при проверки на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2018 08:42

Над 25 000 контрабандни цигари открили при проверки на митницата

Акценти

  • През месец май митническите служители на Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии

Свързани публикации

Общо 25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари открили митническите служители при три проверки на пункта Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на агенция „Митници“.

При единия от случаите те са намерени при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната на 17 май. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било отдалено за щателна митническа проверка, при която се установила, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 13 900 къса /695 кутии/ цигари от различни марки.

Няколко часа преди това, при друга проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители открили в личния багаж на шофьора 4800 къса /240 кутии/ цигари с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол. На шофьора – румънски гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

При друг случай на 12 май митническите служители на МП Капитан Андреево намерили укрити цигари при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се установило, че под двигателя са закрепени няколко черни найлонови чанти, пълни с 6980 къса /349 кутии/ цигари с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол.

От началото на месец май до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии /700 000 къса/ цигари без акцизен бандерол, се казва в тяхното съобщение.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2018 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.