Над 25 000 контрабандни цигари открили при проверки на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2018 08:42

Над 25 000 контрабандни цигари открили при проверки на митницата

Акценти

  • През месец май митническите служители на Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии

Свързани публикации

Общо 25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари открили митническите служители при три проверки на пункта Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на агенция „Митници“.

При единия от случаите те са намерени при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната на 17 май. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било отдалено за щателна митническа проверка, при която се установила, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 13 900 къса /695 кутии/ цигари от различни марки.

Няколко часа преди това, при друга проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители открили в личния багаж на шофьора 4800 къса /240 кутии/ цигари с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол. На шофьора – румънски гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

При друг случай на 12 май митническите служители на МП Капитан Андреево намерили укрити цигари при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се установило, че под двигателя са закрепени няколко черни найлонови чанти, пълни с 6980 къса /349 кутии/ цигари с надпис „Duty Free“ без акцизен бандерол.

От началото на месец май до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии /700 000 къса/ цигари без акцизен бандерол, се казва в тяхното съобщение.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2018 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 923 143 преглеждания