Над 150 деца участваха в крос на „Ротари клуб”

Милена Митева
От Милена Митева юни 17, 2017 07:32

Над 150 деца участваха в крос на „Ротари клуб”

Над 150 деца участваха в традиционния крос, организиран от „Ротари клуб” – Харманли. Той бе на 9 юни сутринта в 9,00 часа. На старта застанаха момичета и момчета, разпределени в три възрастови групи. Те трябваше да достигнат пред сградата на НЧ ”Дружба – 1870”, където да получат номер за своето участие. Той им дава право да участват в томбола за двата велосипеда.
Сред момичетата 5-6 клас първите три места бяха за Иванина Иванова, Наталия и Виктория Крумови.
В същата възрастова група при момчетата най-бързо пробягалите разстоянието бяха Елиас Найденов, Божидар Съръбоюков и Исус Жанев.
От момичетата в 7 и 8 клас като спринтьори се откроиха Силвия Георгиева, Габриела Георгиева и Алтъна Галинова. От момчетата това успяха да направят Христо Асенов, Валентин Василев и Красимир Костов.
Ангелина Златкова и Сабрие Осман спечелиха първите две места при момичетата 9 – 10 клас. От момчетата в тази възрастова група Илия Сивков, Дженгис Гюнай и Мартин Демирев се записаха като отличници.
Победителите от първите места получиха карта за 15 безплатни посещение на басейна в градската градина на Харманли. Състезателите на второ място спечелиха туристически сакове, а участниците на трето топки.
Най-малката участничка Мила Милкова също бе наградена с топка за участието си.
С много радост и аплодисменти от събитието си тръгнаха четиринадесетгодишните възпитаници на СУ ”Неофит Рилски” Харманли – Ивайло Абаджиев и Мартин Горанов. Те спечелиха наградите след изтеглянето на томболата.
Преди да започне проявата децата бяха поздравени от президента на „Ротари Клуб – Харманли”, Сивко Сивков. Той им пожела здраве, успех и щастлива ваканция, като изрази щастието си от интереса към събитието. Господин Сивков благодари и на учителите на децата, които ги насърчават в начинанията.
Мероприятието се организира за тринадесета поредна година. Тениските, с които бяха облечени спортистите за кроса, бяха подарък от фирма „Димана” и господин Иван Лозанов, който е член на „Ротари”.

Милена Митева
От Милена Митева юни 17, 2017 07:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.