Над 100 000 цигари конфискуваха митничари за последните 24 часа

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 14, 2015 16:21

Над 100 000 цигари конфискуваха митничари за последните 24 часа

Акценти

  • Съставили са 15 акта за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз

Свързани публикации

Митническите служители на Капитан Андреево са открили 500 кутии контрабандни цигари в тоалетната на автобус с турска регистрация. Това става ясно от пресцентъра на Агениция Митници. Превозното средство пристигало на пункта половин час след полунощ, а шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране. Бдителните митнически служители обаче се усъмнили и го селектирали за щателна митническа проверка. При нея се установило, че зад тоалетната чиния в естествена кухина на автобуса са укрити в кутии 10 000 къса цигари с марката „Аshima“ без акцизен бандерол. Установили са, че цигарите са собственост на един от пътниците, турски  гражданин.

Откритията не спират до тук. Малко преди това при проверка на друг автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – София, в личния багаж на един от пътниците , също турски гражданин, са открити 630 кутии (12 600 къса) нелегални цигари от различни марки.

За цялото денонощие общо 5 291 кутии (105 820 къса) контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на автобуси и на леки автомобили и по тялото на пътници, са открили митничарите на българо-турската граница Съставили са 15 акта за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи, се казва в техния бюлетин.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 14, 2015 16:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. фила ноември 19, 12:50

    само вав автубусители–а леките коли -пускатлиги-затова свиленград е пално сас трафикански цигари

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 718 преглеждания