Набират се доброволци за Община Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз април 3, 2020 01:09

Набират се доброволци  за Община Харманли

Община Харманли набира доброволци за борба с разпространението на коронавируса.
Те ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления: подкрепа за медицинските заведения; подкрепа за социалните служби и РЗИ; подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.
Целта на кампанията е превантивно да бъде събрана доброволческата група, която да съдейства при необходимост. Доброволци имат право да бъдат единствено хора, които са в добро здравословно състояние и на възраст от 18 до 60 години.
Всеки, който иска да се включи в доброволческата група на община Харманли, може да го заяви на дежурните телефони при Община Харманли: 0373 8 2608 или 0893 464 553. Необходимо е да посочите три имена, дата на раждане и телефон за връзка. Кандидатите могат да посочат и професионални умения, с които биха могли да бъдат допълнително полезни.
От съобщението, публикувано на 31 март от Общината, става ясно, че до дни ще бъде разработена централизирана платформа с регистър на всички доброволци в страната. В системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.
На тел.: 0882 352 391 всеки ден от 9,00 до 16,00 часа се приемат заявки от самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за доставка на необходими храни и медикаменти. Продуктите и лекарствата се закупуват със средствата на възрастните хора.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 3, 2020 01:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 923 137 преглеждания