На Великден Тополовградска община увеличи населението си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 16, 2018 07:50

На Великден Тополовградска  община увеличи населението си

Изпълниха се по Великден населените места от Сакарския край с много повече от постоянно живеещите в Тополовград и общината хора. Пред всеки дом имаше спрени по няколко автомобила на дошлите на гости на роднини, близки и приятели, хора с произход от общината и връзка с нея. Вечерта срещу неделя църквата „Света Богородица” в общинския център се изпълни с народ, който се присъедини към традиционните за светлия християнски празник ритуали.
Пълен с хора бе и центъра на града в неделя през деня. Като на истински празник бе и в селата в общината, а край манастира „Света Троица” беше като на малък събор. През целия ден дворът и храмът при манастира бяха постоянно пълни с миряни и хора, дошли от различни краища на страната за празника.
Много бяха и кръщенетата през този ден. А в околностите хора просто празнуваха – приятелски, роднински и землячески компании се бяха настанили и се веселяха, радостни от празника и срещата под големите орехи и на поляните край река „Манастирска”. Предприемчиви търговци бяха отворили сергии с различни стоки, пред които имаше постоянно присъствие от хора от различна възраст, а най-радостни и нетърпеливи пред шарените стоки бяха децата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 16, 2018 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.