На Великден Тополовградска община увеличи населението си

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 16, 2018 07:50

На Великден Тополовградска  община увеличи населението си

Изпълниха се по Великден населените места от Сакарския край с много повече от постоянно живеещите в Тополовград и общината хора. Пред всеки дом имаше спрени по няколко автомобила на дошлите на гости на роднини, близки и приятели, хора с произход от общината и връзка с нея. Вечерта срещу неделя църквата „Света Богородица” в общинския център се изпълни с народ, който се присъедини към традиционните за светлия християнски празник ритуали.
Пълен с хора бе и центъра на града в неделя през деня. Като на истински празник бе и в селата в общината, а край манастира „Света Троица” беше като на малък събор. През целия ден дворът и храмът при манастира бяха постоянно пълни с миряни и хора, дошли от различни краища на страната за празника.
Много бяха и кръщенетата през този ден. А в околностите хора просто празнуваха – приятелски, роднински и землячески компании се бяха настанили и се веселяха, радостни от празника и срещата под големите орехи и на поляните край река „Манастирска”. Предприемчиви търговци бяха отворили сергии с различни стоки, пред които имаше постоянно присъствие от хора от различна възраст, а най-радостни и нетърпеливи пред шарените стоки бяха децата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 16, 2018 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 263 765 преглеждания