На събора в село Радовец – хубаво време и много гости

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 20, 2017 09:48

На събора в село Радовец –  хубаво време и много гости

Напълни се с много гости от близо и далеч тополовградското село Радовец по време на събора на 10 и 11 юни. С местни сили и средства за жителите и гостите на селото бе организирана програма, която се състоя в събота вечерта. След като бе изслушан националният химн, тя бе открита от Мария Тончева – секретар на местното читалище. Тя припомни славни моменти от историята на селото и имената на хората дали живота си за свободата и независимостта на България. Присъстващите, които с удоволствие изгледаха изпълненията от програмата, бяха поздравени от кмета на селото Христина Маврева. Прочетен бе и Поздравителен адрес до жителите на селото от кмета на общината Божин Божинов.
Концертната програма бе открита с изпълнение на „Хубава си, моя горо” на малката Николина от селото. Със своите песни доставиха удоволствие на присъстващите женската фолклорна група при читалището и тази от Клуба на пенсионера от с. Устрем. Много настроение създадоха и аплодисменти обраха момичетата от танцова школа „Първа стъпка” от Ямбол с чудесните си изпълнения, които показаха и прекрасните носии, с които направиха това. Сред тях имаше и две момичета, чиито роднини са от Радовец.
Тържеството завърши с голямо право хоро, на което се хванаха много от хората, събрали се в двора на училището за празника.
Центърът на селото бе изпълнен с много бройни сергии и атракциони, което допринесе всички, които този ден посетиха Радовец, да се почувстват като на събор и празник. Пред домовете на радовчани имаше спрени по няколко коли и многобройни гости – роднини, близки и приятели за гостоприемните домакини.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 20, 2017 09:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама