На пазара стоки всякакви – купувачи малко

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 25, 2018 16:07 Updated

На пазара стоки всякакви – купувачи малко

Дренки с големина на малка слива се предлагаха на тополовградския пазар. Продаваше ги бай Господин /Диньо Даскала/ от харманлийското село Черепово, който въпреки своите 80-т години е редовен посетител на пазара в Тополовград, където предлага собствена продукция.
Той се провежда всеки петък и през лятото най-голяма е продажбата на зеленчуците – домати, краставици, чушки, картофи. Освен тях тук може да се намери пчелен мед, разсад, птици, яйца. Освен местно производство на пазара има и всякакви други стоки – промишлени, железария, стоки за бита, а най-много са дрехите втора употреба, където се тълпят и най-много хора, които обаче повече разгръщат и разглеждат, отколкото да купуват.
На пазара повечето посетители идват просто да се разходят, разгледат, да се срещнат /особено по-възрастните/ с познати и приятели. Други идват от селата на общината в пазарния ден. Ако се случи и хубаво време, върволицата не спира до обяд, когато посетителите се прибират в къщи, а продавачите си събират стоките и така до следващия петък.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 25, 2018 16:07 Updated
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Svetoslav август 25, 21:19

    По НоваТВ дават за катастрофата в Харманли на Румен Радев баща му, а тук няма нищо… А тука…. дренки с големината на малка слива…..

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 108 преглеждания