На първа инстанция осъдиха ефективно шефа на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 11, 2020 09:56

На първа инстанция осъдиха ефективно шефа на митницата

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На 4 години „лишаване от свобода“ и глоба от 5000 лв. Окръжен съд-Хасково осъди Тодор Караиванов, заемащ длъжността началник на Митница Свиленград.
Той трябва да изтърпи присъдата при първоначален общ режим, а съдът го лишава от правото да заема длъжност в държавната администрация за срок от 6 години.
В съобщението от съда става ясно, че господин Караиванов е признат за виновен в това, че в периода от началото на месец октомври 2014 г. до 28.01.2015 г. в Свиленград при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице с отговорно служебно положение – заемащ длъжността началник на Митница Свиленград, е поискал и приел дар – парични суми в различни валути. Общият им размер е 600 евро и 1600 лв. и са предлагани на началника от С.Х.Х. и Х.И.Х., за да извърши действия по служба и за да не извърши такива действия, предвидени в длъжностната му характеристика.
Съдът е оправдал подсъдимия по първоначално предявеното му обвинение за разликата над 600 евро до предявения размер от 4500 евро и за част от деянията, включени в състава на продължаваното престъпление.
Съдът признал Караиванов за виновен и по второто му повдигнато обвинение за това, че на 28.01.2015 г. в Свиленград в качеството си на длъжностно лице е използвал своето служебно положение като изпълняващ длъжността началник на Митница Свиленград и влиянието си над подчинените му служители, за да набави за себе си противозаконна облага – като получил сумата от 10 000 евро, поради което и на основание чл. 283 вр. чл. 54 НК му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Той бе арестуван през януари 2015 година.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 11, 2020 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.