На „Капитан Андреево“ заловиха над 100 кг хероин

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 11:52

На „Капитан Андреево“ заловиха над 100 кг хероин

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На митницита „Капитан Андреево“ заловиха над 100 кг хероин, на пазарна стойност 9 039 600 лева. Това е станало на 24 май 2020 г., през нощта.
Тогава на влизане от Турция е пристигнал товарен автомобил, марка „Скания“, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил управляван от Д.Ч., на 33 г., гражданин на тази страна. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – „Капитан Андреево“ установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.
В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.
Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа.
Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково.
Предишният път, когато от тази митница дойде съобщение за заловен хероин, бе в началото на август, миналата година. Тогава количеството му бе 17 килограма и бе пренасяно в хладилна чанта от 44-годишен британски гражданин.

Снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама