На Капитан Андреево задържаха медикаменти, този път за 16 000 лева

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 12:26

На Капитан Андреево задържаха медикаменти, този път за 16 000 лева

Акценти

  • Това е вторият опит за една седмица за внасяне на медикаменти нелегално през границата

Свързани публикации

За предотвратен опит за пренасяне на контрабандни медикаменти на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от митницата. Той е станал на 10 януари, когато на входящото трасе пристигнал лек автомобил BMW, с регистрация Република Косово. В него са пътували от Турция през България двама косовски граждани. Пред митническите служители, шофьорът на автомобила е декларирал, че пренася 47 чифта мъжки спортни обувки. Те са задържани за поставяне под митнически режим, след което митническите служители извършили физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците. При нея, на различни места между личния багаж, са открити 441 опаковки лекарствени продукти, предназначени за лечение на тежки форми на акне, шизофрения, репродуктивни проблеми, при химиотерапия и други болести. В една от чантите са открити и фактури за закупените лекарства на обща стойност 38 817 турски лири, с левова равностойност от 16 730  лева.

Установено е, че медикаментите са собственост на шофьора, срещу който е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните медикаменти са задържани, както и автомобилът, с който е извършено нарушението.

Това е вторият опит за внасяне на медикаменти нелегално през границата. При предишния са задържани 8500 таблетки а отслабване,

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 12:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама