На Капитан Андреево спряха внос на папагали жако

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2015 18:46

На Капитан Андреево спряха внос на папагали жако

Акценти

  • Вносът е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).

Свързани публикации

Внос на папагали жако без документи от Турция се е опитал да направи български гражданин. Това е установено при  проверка на Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на митницата. Пътникът вкарал през границата 10 сиви папагала  жако без необходимите документи по CITES (Конвенцията по международната търговия със застрашени видове). Птиците са с неизвестен произход и нямат ветеринарни сертификати. Деянието е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). За случая е уведомена Екоинспекцията в Хасково и на място е извършена проверка.

Предстои РИОСВ – Хасково да състави акт за административно нарушение по Закона за биологичното разнообразие, който предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв. за физическите лица, а за юридическите лица и едноличните търговци имуществена санкция от 5000 до 30 000 лв.
Птиците ще бъдат конфискувани и временно настанени в зоологическата градина в София до влизането в сила на наказателно постановление, след което МОСВ ще издаде заповед за окончателното разпореждане с тях.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2015 18:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама