На Капитан Андреево спряха внос на папагали – жако

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2015 18:46

На Капитан Андреево спряха внос на папагали – жако

Акценти

  • Вносът е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).

Свързани публикации

По време на митническа проверка на Капитан Андреево е задържан български гражданин от Кърджали, пътуващ от Турция за България. Това съобщават от пресцентъра на митницата. Пътникът се опитал да внесе 10 сиви папагала- жако без необходимите документи по CITES (Конвенцията по международната търговия със застрашени видове). Птиците са с неизвестен произход и нямат ветеринарни сертификати. Деянието е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). За случая е уведомена Екоинспекцията в Хасково и на място е извършена проверка.

Предстои РИОСВ – Хасково да състави акт за административно нарушение по Закона за биологичното разнообразие, който предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв. за физическите лица, а за юридическите лица и едноличните търговци имуществена санкция от 5000 до 30 000 лв.
Птиците ще бъдат конфискувани и временно настанени в зоологическата градина в София до влизането в сила на наказателно постановление, след което МОСВ ще издаде заповед за окончателното разпореждане с тях.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2015 18:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар