На 1 юни в Тополовград присъстваха 50 от 130 деца

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 4, 2020 15:10

На 1 юни в Тополовград  присъстваха 50 от 130 деца

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/906 година XVII, 5 - 11 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Само 50 от всичките 130 деца на единствената детска градина „Щастливи детство“ в Тополовград дойдоха в първия ден на отварянето й.
Повечето от доведените от родителите си деца според директорката Бисера Стоева не са създали никакви проблеми след дългото отсъствие. Имало е само 1 – 2 случая, в които те не са се пускали от майките си, на които се е наложило да ги приберат обратно в къщи.
Първия ден, след двумесечно затваряне, в градината бяха формирани общо 5 групи с деца – 4 в градината и една яслена. Той съвпадна и с Деня на детето – 1 юни.
За отварянето отново на вратите на забавачницата персонала се бе готвил седмица предварително. Направено е било основно почистване, неколкократна дезинфекция, снабдяване с предпазни средства, санитарни материали и всичко според предписанията за борба срещу коронавируса. В самия първи приемен /работен/ ден се извърши пълна дезинфекция четири пъти.
Учителките и целият останал персонал бяха изключително щастливи, че отново са сред децата и че сградата се е изпълнила с техния глъч и смях. „Всички, които работят в тази детска градина, бяха мотивирани докрай да не допуснат нарушения на правилата и да запазят децата и себе си здрави“, сподели госпожа Стоева и изрази надежда, че в следващите дни, все повече деца ще се завърнат в ДГ „Щастливо детство“, която бе затворена два месеца.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 4, 2020 15:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 867 114 преглеждания