МВР глобява солидно неспазващите противоепидемичните мерки /обновена/

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2020 12:33

МВР глобява солидно неспазващите противоепидемичните мерки /обновена/

Над 40 души в областта вече са глобени от началото на забраната за разходки на открито. От областната дирекция на МВР съобщават, че съставените актове са 43 и са по Закона за здравето.

Над 80 полицаи са проверили вчера забранените за посещение паркове, детски площадки, стадиони и пешеходни зони. Акцията е била в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград.

Полицаи с 37 служебни коли са установили граждани, неспазващи заповедта на здравния министър. 24 акта са съставени в Димитровград, 12 в Хасково и 7 в Харманли. Глобата за това нарушение е 5 000 лв.

Акцията започна от неделя, когато бяха съставени и първите актове.

Патрулни полицаи следят за спазването на противоепидемичните мерки в областта.

Всички хора трябва да са задължително с маски на открити и закрити обществени места. Заповедта е на здравния министър и е в сила от вчера. Днес ген. Мутафчийски, председател на Оперативния щаб съобщи, че ще има гратисен период до 00.00 ч. в събота, за да може хората да си набавят достатъчно маски.

На брифинг днес от 12,30 часа министър Ананиев отмени т. 9 от заповедта си от 30 март, според която е задължително носенето на маски на открити и закрити обществени места и нарушителите ще бъдат глобявани с 5 000 лв.

Здравният министър информира, че ще бъдат закупени 1 млн. маски, които ще бъдат раздадени чрез МТСП на социално слабите и хората, които нямат възможност да си купят маски. Ще поръчаме маски тип FFP2 или 3″.

Пълната забрана важи за разходки в паркове и градинки, с изключение на домашни любимци.

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2020 12:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама