МВР глобява солидно неспазващите противоепидемичните мерки /обновена/

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2020 12:33

МВР глобява солидно неспазващите противоепидемичните мерки /обновена/

Над 40 души в областта вече са глобени от началото на забраната за разходки на открито. От областната дирекция на МВР съобщават, че съставените актове са 43 и са по Закона за здравето.

Над 80 полицаи са проверили вчера забранените за посещение паркове, детски площадки, стадиони и пешеходни зони. Акцията е била в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград.

Полицаи с 37 служебни коли са установили граждани, неспазващи заповедта на здравния министър. 24 акта са съставени в Димитровград, 12 в Хасково и 7 в Харманли. Глобата за това нарушение е 5 000 лв.

Акцията започна от неделя, когато бяха съставени и първите актове.

Патрулни полицаи следят за спазването на противоепидемичните мерки в областта.

Всички хора трябва да са задължително с маски на открити и закрити обществени места. Заповедта е на здравния министър и е в сила от вчера. Днес ген. Мутафчийски, председател на Оперативния щаб съобщи, че ще има гратисен период до 00.00 ч. в събота, за да може хората да си набавят достатъчно маски.

На брифинг днес от 12,30 часа министър Ананиев отмени т. 9 от заповедта си от 30 март, според която е задължително носенето на маски на открити и закрити обществени места и нарушителите ще бъдат глобявани с 5 000 лв.

Здравният министър информира, че ще бъдат закупени 1 млн. маски, които ще бъдат раздадени чрез МТСП на социално слабите и хората, които нямат възможност да си купят маски. Ще поръчаме маски тип FFP2 или 3″.

Пълната забрана важи за разходки в паркове и градинки, с изключение на домашни любимци.

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2020 12:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.