Може ли да се промени съдбата в хороскопа?

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 10, 2017 11:23

Може ли да се промени съдбата  в хороскопа?

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 14/45 7-13 април 2017

Свързани публикации

Голяма част от хората се вълнуват от своето бъдеще и какво предстои да им се случи. В траекторията на времето обаче именно индивидът е факторът, с най-голяма значимост в тази промяна, а не толкова заобикалящата го среда, миналото или другите хора. Това се отнася дори до случаите когато в рождения хороскоп процентът на свободната воля е по-нисък. Тъй като осъзнаването на този факт вече намалява въздействието на външните фактори в живота и поведението.

Ако човек разбира, че е зависим, а не независим, от обкръжението си и това му пречи,

то той ще се опита целенасочено да работи в тази посока.
В далечното минало хората са вярвали, че живота им се управлява от съдбата и те нищо не могат да променят. В ролята на съдба са влизали богове и богини, крале и управници, както и религията, вожда на племето, най-възрастния в семейството или родовите традиции. Закономерност обобщена в думите на Шекспир: “Съдба, човек е слаб, за да решава. Какъвто е декретът-това да бъде“.

Бунтуването, неприемането, борбата срещу тези условности са се предприемали от малцина,

които обаче или са били изхвърляни от общността, или заклеймявани, линчувани или отритнати.
Постепенно обаче собственото мнение, воля, желания или с една дума лична свобода са си проправяли път в трънливия и вече не толкова обречен и непроменим път на житейската перспективност. Днес все повече хора вярват, че човек сам определя съдбата си поради по-големите, а и безкрайни възможности за избор, т.е. нараснала свобода. Какви са обаче механизмите според астрологията да се повлияе на съдбата?

Първият от тях е така наречената релокация, т.е. промяна на мястото на живеене.

При построяването на всеки един рожден хороскоп един от факторите е мястото на раждане. Както е известно този хороскоп задава определени тенденции в живота на човека. Естествено е при промяна на една от величините в него- в случая мястото да се промени и общия изглед. Релокацията е модерна днес и първи я предприеха някои известни личности отивайки да празнуват рождения си ден в друга държава. По този начин те се надяват, че в предстоящата им рождена година ще настъпят известни промени. Това донякъде е вярно, тъй като има известни условия за това. Но, ако е в държава близо до България почти нищо не се променя, поради сходните географски координати.

Също така е необходимо да се пребивава поне 6 месеца на новото място,

за да се усетят някакви осезателни промени в енергията на човека. Ден, седмица или дори месец са крайно недостатъчни за това. И не на последно място човек трябва да е много наясно какво точно иска да промени, за да отиде в държава, в която хороскопът му там ще даде тези желани резултати. В този смисъл е ясно, че могат да настъпят не търсените промени, а такива с обратен, отрицателен знак. Например при предстоящи проблеми със здравето човек може да предприеме преместване, за да избегне тази закономерност. Релокацията е действащ инструмент за промяна на съдбата и поради това, че както вече сме казвали и всяка една държава е под управлението на определен зодиакален знак.
Петър Дънов е казал: „До трийсет години съдбата на човек е предопределена, а след това, такава каквато той си заслужи“. Когато човек е наясно със заложеното му в хороскопа, той е информиран какви стъпки може да предприеме, за да намали влиянието на злата съдба и да увеличи удовлетворението и успеха в живота си. Много са случаите когато хора например с една от най- трудните конфигурации в хороскопа си т. нар. Тау – квадрат впоследствие са успявали. И дори повече от тези, които се „радват“ от т. нар. добри аспекти, т.е. добра съдба. Първите са се борили, преодолявали са изпитания, усещали са болка и немалък стрес, но това ги е шлифовало да се превърнат в хората, които са искали да бъдат. Вторите облагодетелствани от добрите условия са си пребивавали в зоната си на комфорт и блажено са си пропилявали отпуснатото им време на земята. Промяната на съдбата в такъв случай изисква не вайкане, влизане в ролята на жертва, а целенасочени, упорити и търпеливи действия.
Времето като величина днес е много ускорено.

Твърдят го квантовите физици и ред други учени. Във Вселената и в частност на нашата планета протичат процеси, които водят до това следствие. Често и самите ние казваме как не ни стига времето. И това е факт. Каква е връзката със съдбата? Че човек днес повече от всякога може да сътворява живота си, да го променя и насочва в желаната от него посока.

И съдбата, както и всичко сега в света е една твърде мобилна и динамична величина.

И тук обаче е необходимо осъзнаване, активна, а не пасивна позиция и действия, а не бездействия.
През кой период от живота си човек най-често започва да си задава въпроси свързани със смисъла на живота, търси някаква промяна или усеща неудовлетворение, с други думи се пита има ли съдба. Има няколко ключови периода- и те обикновено са свързани с някакви трудности. Първият е след възвръщането на Сатурн на рождената си позиция – около 29-30 година. Това е време или за усилена работа, отдаденост и отговорност или период на неудачи и депресии, резултат от разочарования в тийнеджърските години и настъпилата яснота вече, за реализма и дори сериозността на живота. Следва възрастта около 42, когато планетата Уран е в опозиция /180 градуса/ спрямо наталната си позиция. Етап популярен като криза на средната възраст, когато човек рязко може да смени работата си, да започне занимание, което никога до тогава не е извършвал, да настъпят промени в семейния статус и др. Второто възвръщане на Сатурн е когато човек е на около 59 години. Макар тогава ограниченията да са повече, то пак има възможност за промяна, свързана със съдбата. Това са само част от животоопределящите повратни точки в живота на човека.

Всичко ли е заложено в хороскопа? Не.

Отново според Петър Дънов това, което Бог е определил категорично и не може да се промени от човека не се вижда в хороскопа, то е над него. Хороскопът може и да е като отворена книга, но както се знае тя се възприема по различен начин, в зависимост от нивото на читателя. А какво остава за божествения план за живота на един човек. Той винаги ще е над, нещо повече и неразгадаем за човешките представи. Творецът- Бог е най-малко няколко идеи над своето творение-света и човека.
Ако приемем, че съдбата е конкретния проблем, то сме длъжни да дадем и конкретното решение.

В случая това е личната свобода и сила.
И на най-сериозния човек, който планира и съответно се опитва да контролира живота си не му е дадено да състави перфектния и непроменим план, в който до точност се следват и спазват всички детайли, точки и клаузи. Как бихме и живели в един свят, в който всичко предварително е предопределено и предначертано, какви ще бъдат целите ни и какъв ще бъде смисълът от постигането им.

Удовлетворението се постига когато човек увеличава своята лична свобода

в условията на някаква предопределеност. Движенията на планетите са тези пускови механизми, под които нашия живот непрекъснато се променя и развива. Именно те ни предоставят и идеалните условия за промяна и растеж. И както много добре Юнг е подчертал:“… липсата на осъзнатост и вътрешна промяна се проектира в събития отвън, които вече насилствено те карат да се промениш“. Това, което човек не разбира на едно вътрешно ниво се проявява отвън като съдба, но така или иначе се проявява.
Така достигаме до извода, че независимо дали има или няма съдба, сякаш нашият отговор и реакция са важни и значими.Тук на помощ идват всички психологически и духовни препоръки , съвети и насоки. Първите укрепват нашата душа. Такива например като: ясно мислене и преценка, осъзнаване на нашите чувства и поведенчески модели, приемане на реалните ни ограничения, вяра в собствените ни възможности, способността да се учим от грешките си, липса на потискане, емоционална интелигентност и др.
Вторите са духовните – доверие в по-висша сила, развиване на интуицията, състрадание, грижа за другите хора, молитва, медитация, способност да се живее тук и сега и др.
Или сведено до едно изречение: „Съдбата обича смелите!“ Хубава седмица!

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 10, 2017 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама