Мостът след село Хлябово по пътя за Харманли ще е готов да края на октомври

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 20, 2020 07:33

Мостът след село Хлябово по пътя за Харманли ще е готов да края на октомври

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/915 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Ремонтът на моста на река Соколица на пътя Харманли – Тополовград се очаква за приключи до края на месец октомври. Той стана прословут със своите чести пропадания на платното.
Започна преди месец с премахване на асфалтовата настилка и железобетонната конструкция до носещите греди, както и мантинели, отводнителни тръби, пътни знаци и всичко друго, което беше по моста и около него.
Носещите греди бяха обработени, за да се запазят, и върху тях е изградена нова железобетонна конструкция. Бетонът е излят в началото на септември, а за да бъде положена асфалтовата настилка се изчаква технологично установеният срок за т.нар. „зреене“ на бетона, който е 27 дни.
През това време се работи усилено по другата инфраструктура на и около моста – отводнение, парапети, мантинели, пътни знаци.
За да не губят време, изпълнителите на ремонта от фирма „АБ“ АД от Хасково работят и през почивните дни. Макар пусковият срок на обекта да е предвиден за края на годината, ако всичко върви, както до сега, изпълнители и инвеститори се надяват това да стане най-късно до края на октомври. Това казаха за „Сакарнюз“ техническият ръководител на обекта и от РПС – Тополовград.
Живеещите в селото се оплакаха, че отпадъците от разрушената стара конструкция са разхвърляни безразборно по коритото на реката, което създава опасност от затлачване и преливане при обилни валежи от дъжд и евентуално бурно снеготопене. Към 12 септември около обекта нямаше отпадъци – те бяха изчистени, с изключение на малка купчина, за която чакаха да дойде самосвал и да ги вдигне.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 20, 2020 07:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 710 преглеждания