Момичетата от Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 13, 2015 07:58

Момичетата от  Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките

Акценти

  • Състезателките от местния клуб се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе Кърджали

Свързани публикации

Момичетата от СОУ „Желязко Терпешев“ станаха областен първенец за XI-XII клас на ученическите волейболни игри, проведени в Свиленград на 11 март. След оспорвана игра любимчанките „скриха топката“ на отборите на Димитровград и Свиленград с категоричните 2:0 гейма, а на финала, в много оспорван мач, успяха да победят връстниците си от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ с 2:1. Основните играчи на отбора на езиковата гимназия са момичета от волейболния клуб от Любимец, което направи играта още по-оспорвана и интересна. Така на практика финалът бе между състезателките от клуба.
С тази победа момичетата от местния клуб се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе в края на м. април тази година в Кърджали.
Няколко дни по-рано, на 7 и 8 март, девойки старша възраст участваха в Държавно първенство по волейбол в  Казанлък. Там те направиха две поредни победи над отборите на Нова Загора и Сливен с по 3:0 гейма и загубиха от отбора на Ямбол с 3:1. Така в крайното класиране на регион Странджа се наредиха на 4 място от общо осем отбора.
На 9 март в

Димитровград се проведе ученическо първенство за момичета 5-7 клас. Девойките младшата възраст успяха да победят отбора на община Хасково с 2:0 гейма, но загубиха от отбора на Димитровград 2:0. Крайното класиране не им дава право на участие в предстоящото Зонално първенство.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 13, 2015 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама