Момичетата от Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 13, 2015 07:58

Момичетата от  Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките

Акценти

  • Състезателките от местния клуб се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе Кърджали

Свързани публикации

Момичетата от СОУ „Желязко Терпешев“ станаха областен първенец за XI-XII клас на ученическите волейболни игри, проведени в Свиленград на 11 март. След оспорвана игра любимчанките „скриха топката“ на отборите на Димитровград и Свиленград с категоричните 2:0 гейма, а на финала, в много оспорван мач, успяха да победят връстниците си от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ с 2:1. Основните играчи на отбора на езиковата гимназия са момичета от волейболния клуб от Любимец, което направи играта още по-оспорвана и интересна. Така на практика финалът бе между състезателките от клуба.
С тази победа момичетата от местния клуб се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе в края на м. април тази година в Кърджали.
Няколко дни по-рано, на 7 и 8 март, девойки старша възраст участваха в Държавно първенство по волейбол в  Казанлък. Там те направиха две поредни победи над отборите на Нова Загора и Сливен с по 3:0 гейма и загубиха от отбора на Ямбол с 3:1. Така в крайното класиране на регион Странджа се наредиха на 4 място от общо осем отбора.
На 9 март в

Димитровград се проведе ученическо първенство за момичета 5-7 клас. Девойките младшата възраст успяха да победят отбора на община Хасково с 2:0 гейма, но загубиха от отбора на Димитровград 2:0. Крайното класиране не им дава право на участие в предстоящото Зонално първенство.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 13, 2015 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.