Момиче спечели медал на шахматен турнир

Сакар нюз
От Сакар нюз март 4, 2019 12:53

Момиче спечели медал на шахматен турнир

Бронзов медал и парична награда спечели Александра Тодорова от шахматен клуб при НЧ „Дружба“ – Харманли.
Тя завоюва наградата си на Международния шахматен турнир в „Минерални бани“, провел се на 23 и 24 февруари. Александра Тодорова, Стефан Георгиев и Хакан Ахмед участваха в турнир „B“ за състезатели с ЕЛО коефициент до 1599, организиран от ШК „Димитровград“. Младите шахматисти се срещнаха с много силни противници и състезатели с ФИДЕ ЕЛО-коефициент. В шестия, предпоследен кръг, Алекс направи реми с Ирина Петкова от Пловдив, която стана втора в класирането и е с рейтинг 1180. Децата се справиха добре на турнира, като се има предвид, че за пръв път се явяват на турнир за ЕЛО.
Всички, които проявяват интерес към шахматната игра, са поканени всеки вторник в читалището от 17,30 ч. Там ще имат възможността за среща с различни партньори.
Под ръководството на Валентина Димитрова децата ще обогатяват знанията си и ще научават повече за шахматнага игра.

Нургюл Салимова от с. Крепча е първа в света по шах, споделя Нова телевизия. Вече втори месец 15-годишното момиче е на върха в световната ранглиста по шахмат до 16 години.
След като става републикански шампион, е поканена в националния отбор и с нея се заема треньор. Младата шахматистка има вече 9 титли и една републиканска за жени. Има една световна титла за момичета до 12 г. и една европейска за момичета до 8 г. Шампионска е на Европейския съюз сред момчетата и момичетата до 12 години за 2015 г.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 4, 2019 12:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама