Модерен кухненски блок ще храни възрастни и ученици в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 9, 2018 04:41

Модерен кухненски блок ще храни възрастни и ученици в Любимец

В Любимец в сряда бяха открити обновените кухненски блок и административна част на “Домашния социален патронаж”. Лентата прерязаха кметът инж. Анастас Анастасова, председателят на ОбС Мария Станкова, областният управител Станислав Станков и Мариана Георгиева – управител на “Домашен и социален потронаж”.
Откриването започна с освещаване на новата база и отслужване на водосвет за здраве и благополучие на служителите и потребители на услугата. Кметът сподели пред присъстващите: „Горд и удовлетворен съм от факта, че със собствени сили, със средства от бюджета на Община Любимец, се справихме с нелеката задача – подобряване качеството на предоставяните от “Домашен социален патронаж” услуги. Инвестицията за проектирането и изграждането им е за около 300 хил. лв. Но всеки вложен лев си струва, когато е похарчен за постигането на важните за нас цели – подобряване на грижите за възрастните хора в община Любимец“, каза кметът.
Мястото, където се помещава социалното заведение, е в южното крило на сградата на детска ясла “Рай” в Любимец, което повече от 20 години не функционира по предназначение. Новата кухня е с най-модерно оборудване и на този етап обслужва 280 потребители, като целта на общинското ръководство е броят им да нарасне с още 100 души. Тя е оборудвана със съвременни домакински и ел. уреди, нови съдове за разнос на храна, стерилизатори и др., които са предпоставка за бързина и качество при приготвяне на храната.
През 2016 г. бяха закупени 3 нови автомобила за разноса на храна. През 2019 г. предстои закупуването на още един автомобил.
Поздрав към ръководния екип за приоритетите в управлението и вложените инвестиции отправи Областният управител Станислав Дечев.
На събитието присъстваха депутатът д-р Георги Станков и кметовете на община Харманли и Свиленград – Мария Киркова и инж. Георги Манолов.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев посочи Любимец като пример за социално-ангажирана община.
„Община Любимец през последните години показа стабилен напредък в развитието си и отношение към всяка социална група. Най-напред кметът заложи на обновяване на инфраструктурата, след това на създаването и обновяването на детски площадки и спортни игрища, а днес виждаме резултатите от работата му за социалната инфраструктура и социалните дейности. Това е един пример за устойчива и ориентирана към хората политика, от която пример могат да вземат по-големите общини в областта”, подчерта в изказването си областният управител Станислав Дечев.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 9, 2018 04:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.