Многогодишен труд на самодейци трогна публиката на Любимец

Милена Митева
От Милена Митева май 7, 2016 14:41

Многогодишен труд на самодейци трогна  публиката на Любимец

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 18/651, година XIV, 6-12 май 2016

Свързани публикации

„Танцът е приказка, вдъхновение и ритъм! Танцът е магия за душата и опит за сърцето! Танцът е силата на духа“. Това разкриха със спектакъл възпитаниците на ТС “Сакарче“ и ТС “Сакарци“ от Любимец в деня на отбелязването на своите 15 години на сцена. Концертът се състоя на 26 април в читалище „Братолюбие“ в Любимец. За него се стекоха много местни и гости на града. То започна с презентация на двете танцови групи от малки и големи самодейци, на фона на които двамата ръководители – Галина Христова и Вели Велев, дадоха интервю за това как се чувстват с такива танцьори 15 години пред и зад кулисите.
Програмата откриха “Сакарци“ с танца „Хлябове“ по хореографията на госпожа Христова. Чрез „На мегдана“, по ангажимент на Ангел Цветков, самодейците блеснаха със способностите си да се справят с бързото темпо.
Първото участие на ДТС “Сакарче“ бе в танца „Кукли“.
Програмата не премина и без песни. Възпитаничката на народния певец Жеко Ангелов Теодора Христова, развесели присъстващите с „Иди ми, мамо, придумай“.
„Момински танц“ по хореография на Велев и „Тракийска шевица” на Христова обраха овациите преди песента на групата за обработен фолклор към читалището.
„Шопски танц“, „Стрела в момини двори“, „Пуста младост“, „Трскийски танц“, „Българка“, „Пирински танц“ не дадоха на публика да отдели поглед от сцената близо час.
Гости на програмата бяха самодейци от Харманли. Танцов клуб „Ритъм” изпълни „Граовско“ и „Кулско хоро“, а колегите им от “Хорищенци“ – „Еркечки танц“.
Програмата завърши с “Шопска закачка”, където на сцената можеше да се видят всичките състави ТС “Сакарци“, ДТС „Сакарче“ и ТК “Римът“.
След последното изпълнение на сцената се събраха всички участници. Те, заедно с хореографите, получиха поздравителни адреси. Танцьорите с най-голям опит и солистите също бяха поздравени и наградени символично.

Милена Митева
От Милена Митева май 7, 2016 14:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама