Млади музиканти показаха таланта си за Деня на Европа

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:18

Млади музиканти показаха  таланта си за Деня на Европа

Самодейците от ДМШ при НЧ ”Дружба-1870”, Харманли, с ръководители Ина Порязова и Руси Стайков, се завърнаха с отличия от Празник на младия талант. Никола Грозев /акордеон/ и Благовеста Генчева /народно пеене/ спечелиха златни медали, Ивона Янева и Деница Петрова – сребърни за изпълненията си на пиано, а Йоана Тръндева /пиано/ – бронзов медал. Събитието, което бе организирано от НЧ „Заря-1858″, съвместно с община Хасково, бе посветено на 9 май – Деня на Европа.
В отборното представяне бяха включени класически инструменти и вокални изпълнения. Според регламента всяка от музикалните школи се представи в рамките на до 25 минути на сцената в голямата зала на читалището.
Идеята на този празник е да покаже разнообразието на детските музикални таланти, както и да им се даде възможност за сценична изява. На него се представиха музикални школи от Чирпан, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Харманли, Димитровград, Асеновград и Сливен. Председател на журито бе Нели Попова – Коева. Тя е директор на училището за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Член на журито бе Веселин Джанкардашлийски – организационен секретар на Школите по изкуствата.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.