Млади музиканти показаха таланта си за Деня на Европа

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:18

Млади музиканти показаха  таланта си за Деня на Европа

Самодейците от ДМШ при НЧ ”Дружба-1870”, Харманли, с ръководители Ина Порязова и Руси Стайков, се завърнаха с отличия от Празник на младия талант. Никола Грозев /акордеон/ и Благовеста Генчева /народно пеене/ спечелиха златни медали, Ивона Янева и Деница Петрова – сребърни за изпълненията си на пиано, а Йоана Тръндева /пиано/ – бронзов медал. Събитието, което бе организирано от НЧ „Заря-1858″, съвместно с община Хасково, бе посветено на 9 май – Деня на Европа.
В отборното представяне бяха включени класически инструменти и вокални изпълнения. Според регламента всяка от музикалните школи се представи в рамките на до 25 минути на сцената в голямата зала на читалището.
Идеята на този празник е да покаже разнообразието на детските музикални таланти, както и да им се даде възможност за сценична изява. На него се представиха музикални школи от Чирпан, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Харманли, Димитровград, Асеновград и Сливен. Председател на журито бе Нели Попова – Коева. Тя е директор на училището за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Член на журито бе Веселин Джанкардашлийски – организационен секретар на Школите по изкуствата.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама