Млади художници представиха свои картини на изложба

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 30, 2017 13:30

Млади художници представиха свои картини на изложба

Акценти

  • Художниците са ученици на Оля Ангелакова, преподавател по изобразително изкуство и член на Съюза на Българските художници.

Свързани публикации

Млади художници от Любимец се представиха със своя самостоятелна изложба „Арт пътуване във времето“. Събитието се състоя във фоайето на НЧ „Братолюбие- 1884“ и бе част от културната програма за Деня на града. Картините на Габриела Тръндева, Паолина Иванова, Антонио Калайджиев и Слави Андинов бяха разпределени в няколко категории: живопис, натюрморт, пейзаж, рисунки на животни и абстракция, като всеки от творците показа свои произведения в различните области.

От няколко години талантливите младежи са ученици на Оля Ангелакова, преподавател по изобразително изкуство и член на Съюза на Българските художници.

Изложбата бе открита от секретаря на читалището Евгения Стоянова, която поздрави младите автори и им благодари за предоставената възможност хората от Любимец да се докоснат до красотата на изобразителното изкуство.

Госпожа Ангелакова изрази увереност, че всеки един от нейните ученици има волята и таланта да се развива и да постигне желаната цел.

Заместник-кметовете на общината Илия Илиев и инж. Тодор Милев благодариха на преподавателката и на учениците й за това, че всяка година успяват да зарадват обществеността на Любимец с нови и различни произведения и подариха на децата комплекти за рисуване.

В рамките на Празника на града в Любимец гостува хасковската поетесата Ели Видева. Срещата-разговор се проведе Дома на жената в НЧ „Братолюбие-1884“, където авторката представи произведения от своето  творчеството.

За своя празник любимчени получиха поздравителни адреси от президента Румен Радев и областния управител Станислав Дечев.
На площада пя Вечерта пя Кристина Димитров и Мариана Попова.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 30, 2017 13:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.