Млади художници представиха свои картини на изложба

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 30, 2017 13:30

Млади художници представиха свои картини на изложба

Акценти

  • Художниците са ученици на Оля Ангелакова, преподавател по изобразително изкуство и член на Съюза на Българските художници.

Свързани публикации

Млади художници от Любимец се представиха със своя самостоятелна изложба „Арт пътуване във времето“. Събитието се състоя във фоайето на НЧ „Братолюбие- 1884“ и бе част от културната програма за Деня на града. Картините на Габриела Тръндева, Паолина Иванова, Антонио Калайджиев и Слави Андинов бяха разпределени в няколко категории: живопис, натюрморт, пейзаж, рисунки на животни и абстракция, като всеки от творците показа свои произведения в различните области.

От няколко години талантливите младежи са ученици на Оля Ангелакова, преподавател по изобразително изкуство и член на Съюза на Българските художници.

Изложбата бе открита от секретаря на читалището Евгения Стоянова, която поздрави младите автори и им благодари за предоставената възможност хората от Любимец да се докоснат до красотата на изобразителното изкуство.

Госпожа Ангелакова изрази увереност, че всеки един от нейните ученици има волята и таланта да се развива и да постигне желаната цел.

Заместник-кметовете на общината Илия Илиев и инж. Тодор Милев благодариха на преподавателката и на учениците й за това, че всяка година успяват да зарадват обществеността на Любимец с нови и различни произведения и подариха на децата комплекти за рисуване.

В рамките на Празника на града в Любимец гостува хасковската поетесата Ели Видева. Срещата-разговор се проведе Дома на жената в НЧ „Братолюбие-1884“, където авторката представи произведения от своето  творчеството.

За своя празник любимчени получиха поздравителни адреси от президента Румен Радев и областния управител Станислав Дечев.
На площада пя Вечерта пя Кристина Димитров и Мариана Попова.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова август 30, 2017 13:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.