Младежи ще осъществят четири проекта със средства от община

Милена Митева
От Милена Митева август 24, 2018 13:03

Младежи ще осъществят четири проекта със средства от община

Четири младежки групи ще изпълнят свои проекти с финансиране от община Харманли. Сумата от 7 999,80 лв. ще бъде предоставена на одобрените проектни предложения в кампания „Аз и Харманли”, която е част от общински план за младежта на Община Харманли.
Първият одобрен проект е „Красив зелен кът”. По него за неформална младежка група „Слънце” има осигурена сумата от 1990,80 лева. С тях в детска градина „Ален мак” ще бъдат оформени зони за социално общуване и отдих. Предвидено е изграждане на дървени беседки, красиви детски пейки, засаждане на храсти и цветя.
Вторият проект, спечелил одобрение, е „Харманли, Харманли, звучи като приказка…” на „Сдружение „Детски свят – 2013 г.”. Със средствата от 2 000 лв. в детска градина, със същото име, ще бъде изградена беседката, която ще послужи „за превръщане на етнокултурното многообразие в източник на взаимно опознаване, уважение и сътрудничество, организиране на беседи за преодоляване на социалната изолация, за екологичното възпитание и насърчаване към здравословен начин на живот.“
Неформална група „Млади бисерчани” ще работи по проект: „Създаване на спортен кът в село Бисер”. Сумата, която получава тяхната инициатива, е 2 000,00 лв.
В дейностите на проекта е предвидено монтиране на комбиниран уред за фитнес за осигуряване на възможност за общуване и спортуване на открито в село Бисер. Идеята на инициаторите е физическо укрепване на младежите и общуване извън електронното пространство.
Последният проект, получил финансиране от 2 000 лв., е „На седянка в село Доситеево” на група „Доситеевчета”. Те ще организират лятна академия „При баба на село“, с цел съхраняване на нематериалното културно богатство, както и на традициите и обичаите на село Доситеево. След реализацията му събитията, които ще се организират всяка година, ще научат младите хора да предат, плетат, да пеят песни и да играят хора, характерни за региона, като по този начин традициите и обичаите ще бъдат запазени и предавани на поколенията.
Всички желаещи младежки групи, кандидатствали за безвъзмездната помощ, са одобрени.

Илюстрация: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева август 24, 2018 13:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама