Младежи ще осъществят четири проекта със средства от община

Милена Митева
От Милена Митева август 24, 2018 13:03

Младежи ще осъществят четири проекта със средства от община

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #33/113 17 август – 5 септември 2018

Свързани публикации

Четири младежки групи ще изпълнят свои проекти с финансиране от община Харманли. Сумата от 7 999,80 лв. ще бъде предоставена на одобрените проектни предложения в кампания „Аз и Харманли”, която е част от общински план за младежта на Община Харманли.
Първият одобрен проект е „Красив зелен кът”. По него за неформална младежка група „Слънце” има осигурена сумата от 1990,80 лева. С тях в детска градина „Ален мак” ще бъдат оформени зони за социално общуване и отдих. Предвидено е изграждане на дървени беседки, красиви детски пейки, засаждане на храсти и цветя.
Вторият проект, спечелил одобрение, е „Харманли, Харманли, звучи като приказка…” на „Сдружение „Детски свят – 2013 г.”. Със средствата от 2 000 лв. в детска градина, със същото име, ще бъде изградена беседката, която ще послужи „за превръщане на етнокултурното многообразие в източник на взаимно опознаване, уважение и сътрудничество, организиране на беседи за преодоляване на социалната изолация, за екологичното възпитание и насърчаване към здравословен начин на живот.“
Неформална група „Млади бисерчани” ще работи по проект: „Създаване на спортен кът в село Бисер”. Сумата, която получава тяхната инициатива, е 2 000,00 лв.
В дейностите на проекта е предвидено монтиране на комбиниран уред за фитнес за осигуряване на възможност за общуване и спортуване на открито в село Бисер. Идеята на инициаторите е физическо укрепване на младежите и общуване извън електронното пространство.
Последният проект, получил финансиране от 2 000 лв., е „На седянка в село Доситеево” на група „Доситеевчета”. Те ще организират лятна академия „При баба на село“, с цел съхраняване на нематериалното културно богатство, както и на традициите и обичаите на село Доситеево. След реализацията му събитията, които ще се организират всяка година, ще научат младите хора да предат, плетат, да пеят песни и да играят хора, характерни за региона, като по този начин традициите и обичаите ще бъдат запазени и предавани на поколенията.
Всички желаещи младежки групи, кандидатствали за безвъзмездната помощ, са одобрени.

Илюстрация: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева август 24, 2018 13:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.