Млад автор представи първата си детска книжка в Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 5, 2019 10:18

Млад автор представи първата си  детска книжка в Харманли

Дебютната си детска книга представи млад автор в читалищната библиотека на Харманли. Срещата на децата с „Аз съм Гунчо“ и автора на творбата – 33-годишния Христо Милев от Разград, се състоя в петък, 22 ноември.
Той запозна присъстващите с дебютната си работа и с цялостната визия за бъдещ дългогодишен проект. “Аз съм Гунчо” е една моя мечта, която чака своята реализация отпреди 7-8 години. Трябваше да намеря добър екип, за да успеем по най-добрия начин да представим труда си“, каза младият писател.
За да запознае децата със своя сърцат герой Гунчо, той им прочете книжката и по този начин успя да ги потопи в света на своя герой. Тя е за сираче, което силно се възхищава от живота на войводите и мечтата му е да стане като тях.
„Книгата е история за малки и големи. Малките да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите да се върнат към радостта от малките неща“, сподели още авторът.
Тя е замислена като поредица от книжки с един и същи главен герой, който попада в различни житейски ситуации, в различни времена и епохи. Чрез бъдещото продължение на историята, авторът възнамерява да вплете и български народни празници и обичаи.
Пожеланието на Христо Милев към малките читатели бе да не се отказват от мечтите си, а да ги преследват до край, тъй като „човек е щастлив, когато успява да сбъдва колкото може повече от своите мечти“, допълни той.
Накрая, който пожела, си закупи книжката, а от библиотеката раздадоха и подаръци на всяко присъстващо дете.

Премиерата на “Аз съм Гунчо” е била на 1 ноември – в Деня на народните будители, но в тесен кръг от близки и приятели в София. Първата среща на автора с бъдещи малки читатели на забавната книжка е била в Добрич. Последвала е среща в Силистра, а след това и в Разград.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 5, 2019 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.