Млад автор представи първата си детска книжка в Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 5, 2019 10:18

Млад автор представи първата си  детска книжка в Харманли

Дебютната си детска книга представи млад автор в читалищната библиотека на Харманли. Срещата на децата с „Аз съм Гунчо“ и автора на творбата – 33-годишния Христо Милев от Разград, се състоя в петък, 22 ноември.
Той запозна присъстващите с дебютната си работа и с цялостната визия за бъдещ дългогодишен проект. “Аз съм Гунчо” е една моя мечта, която чака своята реализация отпреди 7-8 години. Трябваше да намеря добър екип, за да успеем по най-добрия начин да представим труда си“, каза младият писател.
За да запознае децата със своя сърцат герой Гунчо, той им прочете книжката и по този начин успя да ги потопи в света на своя герой. Тя е за сираче, което силно се възхищава от живота на войводите и мечтата му е да стане като тях.
„Книгата е история за малки и големи. Малките да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите да се върнат към радостта от малките неща“, сподели още авторът.
Тя е замислена като поредица от книжки с един и същи главен герой, който попада в различни житейски ситуации, в различни времена и епохи. Чрез бъдещото продължение на историята, авторът възнамерява да вплете и български народни празници и обичаи.
Пожеланието на Христо Милев към малките читатели бе да не се отказват от мечтите си, а да ги преследват до край, тъй като „човек е щастлив, когато успява да сбъдва колкото може повече от своите мечти“, допълни той.
Накрая, който пожела, си закупи книжката, а от библиотеката раздадоха и подаръци на всяко присъстващо дете.

Премиерата на “Аз съм Гунчо” е била на 1 ноември – в Деня на народните будители, но в тесен кръг от близки и приятели в София. Първата среща на автора с бъдещи малки читатели на забавната книжка е била в Добрич. Последвала е среща в Силистра, а след това и в Разград.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 5, 2019 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама