Митничарите заловиха опиум, скрит в статуя на конска глава

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 09:45

Митничарите заловиха опиум, скрит в статуя на конска глава

Акценти

  • ДАНС в София, при изчакване на получаване на пратката задържа двама ирански граждани,

Свързани публикации

За 4.8 кг опиум, скрит в статуя на конска глава открит от митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на митниците. Наркотикът е намерен при щателна проверка на влизащ в страната камион с иранска регистрация, управляван от ирански гражданин. Шофьорът е представил документи за 152 гипсови статуи на животни и хора, а след това камионът му е бил насочен за проверка с рентгенова апаратура. При нея са отбелязани нехарактерни уплътнения в една от статуите – конска глава, изработена от полиестер. Митническите служители пробили статуята, в която открили скритите вътре 9 пакета с тъмнокафяво смолисто вещество, което при полевия наркотест реагирало на опиум.

В специализирана операция, проведена от служители на ДАНС на 20 януари в София, при изчакване на получаване на пратката са задържани двама ирански граждани, единият – със статут на постоянно пребиваващ в България.

На едното от лицата и на водача на товарния автомобил са повдигнати обвинения и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. По случая работи Окръжна прокуратура – Хасково, се казва в съобщението на пресцентъра на митниците.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 09:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.