Митничарите заловиха опиум, скрит в статуя на конска глава

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 09:45

Митничарите заловиха опиум, скрит в статуя на конска глава

За 4.8 кг опиум, скрит в статуя на конска глава открит от митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на митниците. Наркотикът е намерен при щателна проверка на влизащ в страната камион с иранска регистрация, управляван от ирански гражданин. Шофьорът е представил документи за 152 гипсови статуи на животни и хора, а след това камионът му е бил насочен за проверка с рентгенова апаратура. При нея са отбелязани нехарактерни уплътнения в една от статуите – конска глава, изработена от полиестер. Митническите служители пробили статуята, в която открили скритите вътре 9 пакета с тъмнокафяво смолисто вещество, което при полевия наркотест реагирало на опиум.

В специализирана операция, проведена от служители на ДАНС на 20 януари в София, при изчакване на получаване на пратката са задържани двама ирански граждани, единият – със статут на постоянно пребиваващ в България.

На едното от лицата и на водача на товарния автомобил са повдигнати обвинения и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. По случая работи Окръжна прокуратура – Хасково, се казва в съобщението на пресцентъра на митниците.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 09:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама